Afbeelding

Creatieve tentoonstelling 'Dierenrijk' en toneelvoorstelling 'Titanic'

Algemeen Evenementen

Mariahout – Kleurrijk en vrolijk waren de kunstwerken die afgelopen weekend in het Buurthuis tentoongesteld werden. Het toneelstuk 'Titanic' was eveneens fantasierijk. Een mooie afsluiting van een creatief half jaar. Op de tentoonstelling konden belangstellenden zien wat de jonge kunstenaars van Helmie Segboer geleerd hadden. Op het podium werden theaterkunsten vertoond onder leiding van Eva Stam.

Meer dan tekenen
Vanaf het biljart kijken een heel aantal vrolijk versierde spaarvarkentjes de bezoekers aan. De jonge leerlingen van Helmie hebben afgelopen periode niet alleen teken- en schildertechnieken van haar geleerd, ook het boetseren is prima gelukt. Papa's en mama's, opa's en oma's bewonderen alle kunstwerken. Dieren zijn op verschillende manieren met verschillende technieken vastgelegd. De kleurrijke werken spatten van het doek af. Afgelopen half jaar hebben de kinderen een keer in de week, na school zich lekker creatief uit kunnen leven.

Samen alle rollen spelen
In de grote zaal is het podium gereed voor de voorstelling 'Titanic'. Regisseuse en auteur Eva Stam gaf een groep basisschoolleerlingen het afgelopen jaar acteerlessen. Door middel van eigen improvisaties en ideeën werkte ze samen met de kinderen het stuk uit waar iedereen zich een Leonardo DiCaprio of Kate Winslet kon voelen. Het papieren bootje waarmee het schip uitgebeeld werd en ook de reddingsboot 'de Groene Draak' waren enkele verrassingen die het stuk nog speelser maakte. De spelers waren het ook niet eens met het tragische einde van het verhaal en schip. Op het einde namen ze het heft in handen en maakten het verhaal zoals het in een sprookje zou horen. Iedereen werd gered, en ze leefden nog lang en gelukkig. Alles kan in een toneelstuk. Deze les is door de jonge spelers goed geleerd.