Sprankel 2e op Nederlands Kampioenschap schoolbasketbal

Algemeen Sport

Lieshout - Het meisjesteam uit groep 7 en 8 van Kindcentrum de Sprankel uit Lieshout ging op vrijdag 13 april naar Den Haag om mee te doen aan het Nederlands Kampioenschap basketbal voor basisscholen. Het NK vond plaats in Sportcampus Zuiderpark, een heel mooi en groot sportcomplex waar ook topsporters trainen.

De meisjes hadden zich gekwalificeerd voor dit toernooi door te winnen bij het Laarbeeks Basisschool Basketbal Toernooi (LBBT).

De eerste wedstrijd van de dag verliep erg spannend en eindigde in een gelijkspel: 2-2. De tweede wedstrijd was nog spannender, in de laatste seconde scoorde de tegenstander de gelijkmaker: 8-8. De derde wedstrijd werd zeer overtuigend gewonnen door de Sprankel: 16-0. De vierde werd helaas verloren met 2-14. De laatste poulewedstrijd verliep heel fanatiek, bij beide teams viel er een speelster geblesseerd uit. De Sprankel won uiteindelijk met 11-4.

Het team van de Sprankel kwam als derde uit de poulewedstrijden en mocht door naar de halve finale. Deze wedstrijd was OBS de Springbok uit Den Haag de tegenstander. De toeschouwers kregen een super spannende wedstrijd te zien. De meegereisde klasgenootjes schreeuwden de longen uit hun lijf om de meiden aan te moedigen. Na 2 verlengingen was de stand nog steeds gelijk: 2-2. Vrije worpen moesten de beslissing brengen. Britt maakte het winnende punt voor de Sprankel, de finale was bereikt!

Aan het einde van de middag verplaatste iedereen zich naar de mooiste zaal van het complex: de topsporthal. Een hele grote zaal met mooie tribunes en skyboxen. Hier werden de finales gespeeld. In de meisjes finale was OBS de Baanbreker uit Zoetermeer de tegenstander. De Sprankel begon de wedstrijd heel goed en ging met 4-2 voorsprong de rust in. De tweede helft konden ze deze helaas niet behouden. Uiteindelijk werd de finale verloren met 4-7. Maar een 2e plaats op het NK is natuurlijk een prestatie om trots op te zijn!

Er werden nog 2 prijzen meer mee terug naar Lieshout genomen: het team won de sportiviteitsprijs en Loth werd uitgeroepen tot 'Beste speelster van het toernooi'. Proficiat meiden! BC Lieshout bedankt voor de goede begeleiding.