Afbeelding

Koningsdagfeesten in kern van Aarle-Rixtel

Algemeen Evenementen

Aarle-Rixtel - Met Koningsdag zijn er weer de hele dag vele activiteiten in de kern van Aarle-Rixtel. Alles lekker dicht bij elkaar, met een luchtkussen, klimtoren, terrasjes, muziek, spelletjes en allerlei andere leuke activiteiten.

9.30 uur ontvangst genodigden
In De Dreef worden dit jaar de Laarbeekse gedecoreerden ontvangen met muziek en dans, ook brengt om 11:30 uur Harmonie en beide gildes een vendelgroet en aubade aan de genodigden. Deze ontvangst is elk jaar in een andere kern en dit jaar is Aarle-Rixtel aan de beurt.

10.00 uur start ochtendprogramma
De overige activiteiten vinden plaats in de dorpskern Tussen café Deja Vu en het Heemhuis. Van 10.00 tot rond 12.00 uur is het daar vrijmarkt voor en door basisschoolkinderen. Iedereen kan hier speelgoed, boeken, cd's en allerlei spulletjes verkopen of andere leuke activiteiten verzinnen. Daarnaast kunnen diverse spelletjes gespeeld worden. Ook kunt u zich weer verkleden en hiervan een leuke foto laten maken. Bezoekers kunnen ook meehelpen met het schilderen. De Scouting bouwt een stellage waar wedstrijden spijkerbroek hangen worden gehouden.

Aansluitend is er om 12.30 uur een versierde fietsenoptocht, onder begeleiding van harmonie 'De Goede Hoop'. Voor iedere deelnemer ligt een verrassing klaar. De mooiste, gekste en leukste fietsen verdienen bovendien een mooie prijs.

Middagprogramma Koningsdag vanaf 13.15 uur
Na terugkeer van harmonie en kinderen wordt om 13.15 uur door de harmonie het Wilhelmus gespeeld. Hierbij worden de gedecoreerden van het afgelopen jaar uitgenodigd. Dit is dan ook het startsein voor het middagprogramma waaraan vele Aarlese verenigingen hun medewerking verlenen. Voetbalvereniging ASV'33 neemt het doelschieten voor haar rekening en tennisvereniging de Hut zorgt voor de inwendige mens door heerlijke hamburgers te bakken. Het Heemhuis van Heemkundekring Barthold van Heessel is open en binnen kunnen kinderen een paar digitale spelletjes spellen.

Cendra heeft een DJ-contest georganiseerd. De beste drie DJ's uit de voorronden krijgen elk een half uur 'draaitijd'. Zij strijden deze middag tegenover het kerkplein om de hoofdprijs: vrijkaartjes voor WiSH Outdoor.

Verder staan er diverse kramen waar allerlei spellen kunnen worden gespeeld. Er kunnen ritjes gemaakt worden met de huifkar of met een pony. Een elf meter hoge klimtoren is er voor de kinderen waarvoor geen uitdaging te hoog is, en natuurlijk staat er ook weer een springkussen. Uiteraard ontbreken de terrasjes niet.

Touwtrekwedstrijd
Stichting Dorpsfeesten Aarle-Rixtel organiseert touwtrekwedstijden. Ploegen kunnen zich hiervoor aanmelden bij Jorg Krijnen via info@dorpsfeesten.info.

Oja's Kingsday
Oja houdt vanaf 13.00 uur zoals elk jaar hun Kingsday festival men daar terecht voor veel muziek, een hapje en een drankje en met drie fantastisch bands. Mark Foggo met feestelijke ska uit Liverpool, Trap voor de Metallica liefhebbers en Maidstone Alley met stevige vette blues rock.

Kom dus op vrijdag 27 april naar de kern van het dorp, dan maken ze er samen een prachtige, gezellige dag van.