Vlnr: Wethouder Tonny Meulensteen, Joop Spek en de nieuwe centrummanager; Henry van Vlerken
Vlnr: Wethouder Tonny Meulensteen, Joop Spek en de nieuwe centrummanager; Henry van Vlerken Foto: Joost Duppen

Nieuwe centrummanager voor Laarbeek

Algemeen Algemeen

Laarbeek - Met Henry van Vlerken als nieuwe centramanager moet de aanpak van de winkelgebieden in Laarbeek een nieuwe impuls krijgen. Van Vlerken, afkomstig uit Nuenen, is de derde centramanager in korte tijd, maar de eerste die op betaalde basis aan de slag gaat. De gemeente betaalt drie jaar lang de helft van het salaris Van Van Vlerken, Stichting Centra Management Laarbeek neemt het andere deel voor zijn rekening.

Van Vlerken (59) is nu ook werkzaam als centramanager in Nuenen en hij heeft een franchiseadviesbureau. Zijn hele werkzame leven was hij actief in de levensmiddelen- en detailhandel. "In Nuenen heb ik het spel geleerd om te verbinden. Partijen van diverse pluimage met elkaar te laten verbinden. Ik denk dat bij mij alles aanwezig is om mensen de zelfde kant op te laten bewegen. Er liggen grote uitdagingen in Laarbeek en daar ga ik me hard voor inzetten. Twee stappen vooruit en een terug is niet erg, zolang het er maar niet twee vooruit en drie terug worden", vertelde Van Vlerken in een eerste kennismakingsgesprek met wethouder Tonny Meulensteen.

"De aandacht moet liggen bij de vijf winkelgebieden in Laarbeek, maar op dit moment heeft het Piet van Thielplein in Beek en Donk de hardste stimulans nodig." Van Vlerken, die inmiddels zijn gezicht al bij een aantal ondernemers heeft laten zien, beaamt de gedachte van wethouder Meulensteen. "Op korte termijn moeten we een aantal 'quickwins' zien te bereiken. Met resultaat op het Piet van Thielplein kunnen we ook bereiken dat ondernemers gaan geloven in het centramanagement."

Van Vlerken zal de komende tijd veel zijn gezicht laten zien in de Laarbeekse winkelgebieden, tevens zal hij ook periodiek overleg hebben met de gemeente. "Ik ga snel handjes geven. Overal waar ik gewerkt heb, kan ik terugkomen voor een kop koffie. Mijn kracht is om met mensen op gelijkwaardige voet om te gaan, dan kun je ook de beste resultaten boeken", besloot Van Vlerken zijn eerste kennismakingsrondje op het gemeentehuis.