Archieffoto van ASV-MVC

Pijnlijk verlies ASV'33

Aarle-Rixtel - Het lukt ASV'33 dit seizoen maar niet om tegen de concurrenten voor lijfsbehoud, punten te pakken. Ook afgelopen zondag tegen MVC ging ASV'33 in de slotminuut kopje onder.

De 90e minuut stond al op het scorebord, toen een van de spelers van MVC de bal in het Aarlese doel frommelde. Het was daar ook echt zo'n wedstrijd voor. Er werd door beide teams hard gewerkt maar van goed voetbal was geen sprake. ASV'33 probeerde nog het meest te voetballen, daarentegen was het MVC dat elke keer de bal maar wegwerkte, en dan maar zien waar het leer terecht kwam. ASV'33 kon deze middag ook niet in zijn sterkste formatie aantreden, mede door schorsingen en een blessure van Rene de Vries, die overigens wel op de bank zat. Het spel speelde zich dan ook hoofdzakelijk op het middenveld af en veel kansen vielen er dan ook niet te noteren. Beide teams hadden een kleine mogelijkheid om tot score te komen, maar dat gebeurde niet. Net voor rust een tegenvaller voor ASV'33, Mark Smits kon niet meer verder en moest vervangen worden. De niet fitte Rene de Vries nam zijn plaats in.

De tweede helft was er weinig verandering in het spel van beide teams, maar ASV'33 was de meest gevaarlijke ploeg. In de 54e minuut was het Michiel v.d. Steen die de doelman van MVC op de proef stelde. Even later een kansje voor MVC maar de voorzet was te hard en niet scherp genoeg. MVC was voornamelijk gevaarlijk uit vrije schoppen net buiten het strafschopgebied, en dan laat Bart Siebers van MVC, die overigens door Robbert Mol goed aan banden werd gelegd, zijn klasse zien. De ingevallen Kevin van Schijndel was al snel gevaarlijk middels een prima schot dat net door de doelman van MVC over de lat werd getikt. Vijf minuten voortijd kreeg ASV'33 nog twee goede kansen, Rene de Vries kwam vrij voor de doelman van MVC, maar zijn inzet werd gekeerd. Even later was het Michiel v.d. Steen die een prima voorzet afgaf, waarbij Erwin van Dijk net een teenlengte te kort kwam om de bal binnen te tikken. Toch trok MVC aan het langste eind. Net in blessuretijd wist MVC in een onoverzichtelijke situatie de 1-0 op het scorebord te brengen. Niet veel later blies de goed leidende scheidsrechter Smit voor het einde van de wedstrijd.

ASV'33 is door dit resultaat terecht gekomen op de 12e plaats, een plek die het je verplicht tot het spelen van wedstrijden voor klassenbehoud. ASV'33 zal alle zeilen bij moeten zetten om nog een plekje te stijgen op de ranglijst, en zich van deze verplichting te ontdoen. Bavos zal komende zondag op sportpark De Hut dan ook over de knie gelegd moeten worden.

Opstelling ASV'33; Martijn Verbakel, Bart Wilms, Robbert Mol, Pim vd Tillaart, Jordy Kuipers, Teun v Asten, Mark Smits (54e Rene de Vries), Thijs van Uden (80e Kevin van Schijndel), Thomas Fritsen (70e Bas Raymakers), Michiel v.d. Steen, Erwin van Dijk.