Tim Kanters is de blije én terechte winnaar van het singletoernooi bij de junioren
Tim Kanters is de blije én terechte winnaar van het singletoernooi bij de junioren

Jeugd Badminton Club Lieshout speelt singletoernooi

Sportnieuws Sport

Lieshout - De jeugd van Badminton Club Lieshout heeft haar jaarlijkse singletoernooi afgewerkt. Bij de junioren was Tim Kanters de uiteindelijke winnaar: hij wist met goed spel runner-up Ainara Vandegard van zich af te houden. Bij de aspiranten was Niels Van Velthooven de beste. In de beslissende finalewedstrijd versloeg hij Ties Kester.

Aspiranten
Bij de aspiranten was het toernooi erg spannend. De deelnemers waren goed tegen elkaar opgewassen en aan elkaar gewaagd, waardoor een eindstand ontstond, waarbij veel deelnemers gelijk eindigden. Angela Constant en Sem van de Baar delen daarom de vierde plaats. Ook Imke Steegs en Sem de leest delen ene plaats in de eindrangschikking; de vijfde. In de strijd om de eerste plaats werd een beslissingswedstrijd gespeeld. Ties Kester en Nils van Velthooven hebben deze extra finale wedstrijd mogen spelen om te bepalen wie de beste was. Nils wist deze beslissingspartij met overmacht te winnen. De uiteindelijke eindstand is daarom als volgt: 1. Nils van Velthooven, 2. Ties Kester, 3. Thijs Sinten, 4. Angela Constant, Sem van de Baar, 5. Imke Steegs, Sem de Leest, 6. Maud Steegs.

Junioren
Ook bij de junioren was het singletoernooi een spannende aangelegenheid. Imke Wassenberg speelde goed mee en Ainara Vandegard drong aan op de koppositie. Nadat alle wedstrijden gespeeld waren bleek dat beide dames er niet aan waren gekomen; Tim Kanters was deze keer de beste van de junioren van Badminton Club Lieshout. Hij werd dus de uiteindelijke winnaar en houder van de titel 'Clubkampioen Single 2018, Junioren'. De volledige uitslag is als volgt: 1. Tim Kanters, 2. Ainara Vandegard, 3. Imke Wassenberg, 4. Pepijn Kerkhof, 5. Thomas Spierings.

Nevenactiviteit
Badminton Club Lieshout is niet alleen gericht op badmintonnen maar wil méér voor haar leden bieden. Ook nevenactiviteiten spelen daarom een belangrijke rol bij de vereniging. Zo is de jeugd, ná het spelen van het singletoernooi met een groep vrijwillige begeleiders afgereisd naar het 'Sportiom' in Den Bosch. Daar heeft de jeugd een hele gezellige zwem-middag meegemaakt waar ook flink met banden van de glijbanen is gegleden. Tussendoor is de inwendige mens versterkt en hebben de jeugdleden frietjes en een snack geluncht. Toen de jeugd aan het einde van de dag terug kwam bleek dat ze een geweldige dag gehad hadden met badminton, zwemmen én een heel gezellig samenzijn.