Patrick Swinkels wordt belaagd door spelers van Bavos

ELI in degradatiezorgen na dubbel verlies

Lieshout - ELI heeft binnen 3 dagen twee keer een nederlaag geleden tegen Bavos. Na de 1-0 nederlaag op donderdag 19 april in Bakel was Bavos ook zondag 22 april de meerdere van ELI. Op een zonovergoten sportpark 't Luijtelaar leed ELI nu een 0-3 nederlaag. Hierdoor zijn de Lieshoutenaren weer volop in degradatiezorgen geraakt.

Het team van trainer Theo Donkers werkte in beide duels hard, maar het grote manco blijft het gebrek aan schotvaardigheid. Beide wedstrijden hadden ook een duidelijke parallel. Een sterker ELI in het eerste halfuur, het gemis aan enig geluk in deze fase met een bal tegen binnenkant paal, een Bavos dat steeds beter gaat draaien en een tweede helft, waarin Bavos én een doelpunt maakt én het betere voetbal op de mat legt.

Bavos – ELI 1-0
Opvallend was, dat dit duel gespeeld werd op het kunstgrastrainingsveld van de club, omdat de lijnen van het (gras)hoofdveld niet aanwezig waren. Nadat eerder Roel Donkers en Niels den Bol niet tot scoren wisten te komen, was het Roel van Mook, die ELI op een 0-1 voorsprong leek te zetten. Hij had de pech, dat hij van een afstand van 35 meter de bal over de verraste Bavos-doelman tegen binnenkant paal schoot.

Na rust kwam Bavos snel op een 1-0 voorsprong door Sleegers en het was aan doelman Robin Evers te danken, dat de achterstand niet groter werd. Met prachtige reddingen en reacties wist hij enkele keren een treffer te voorkomen.

In de slotfase probeerde ELI nog de gelijkmaker te forceren. Dat leverde enkele kansen op via vrije trappen. Roel van Mook zag zijn inzet nog juist tot corner verwerkt worden en Aaron Hurkx schoot zijn vrije trap nu juist naast het doel, waar hij een week eerder nog succesvol was.

Opstelling ELI: Robin Evers, Joost van der Tol, Lex Hollanders, Bas Hollanders, Patrick Swinkels, Aaron Hurkx, Roel van Mook, Niels den Bol (Joris Ganzewinkel) , Randy van der Groef (Harm Hazenveld), Bram Donkers en Roel Donkers (Frank van Berlo).

ELI – Bavos 0-3
Op een zonovergoten sportpark 't Luijtelaar was vanaf het allereerste moment duidelijk te zien, dat ELI de punten in eigen huis wilde houden. Er werd direct druk gezet, zodat Bavos niet tot een aanvalsopbouw kon komen. Dat leidde in de 5e minuut tot de eerste kans, maar Ruben van Hoof schoot de bal voorlangs. Evenals in de wedstrijd van donderdag jl. had ELI in de 12e minuut de pech, dat de kopbal van Roel van Mook via binnenkant paal terug in het veld sprong. De thuisclub bleef in het eerste half uur de betere ploeg en gebruikte daarbij heel veel energie. Dat leverde nog scoringsmogelijkheden op voor Patrick Swinkels en Frank van Berlo. Na 30 minuten kwam er evenwicht in het veld, maar echte kansen deden zich voor de pauze voor beide doelen niet meer voor.

De 2e helft was in feite een herhaling van de heenwedstrijd. Bavos werd sterker en ELI verloor de regie op het middenveld. Nu duurde het een kwartier voordat het doelpunt van Bavos viel. Een strak genomen hoekschop werd door Brouwers ingetikt, 0-1. Direct hierna had de wedstrijd nog kunnen kantelen, maar Niels den Bol en Bram Donkers konden de trekker niet overhalen. In de 70e minuut werd de wedstrijd beslist. Van Lijssel kwam wat gelukkig in balbezit, bedacht zich geen moment en schoot raak zonder dat doelman Bjorn Mezenberg enige kans had, 0-2. Hierna was de thuisclub met alle energie, die ze al gegeven had en de aanwezige hitte niet meer in staat zich op te richten en te proberen nog een aansluitende treffer te maken. Een kwartier voor tijd werd het 0-3 door Seijkens en had ELI het geluk, dat Bavos niet nogmaals tot scoren kwam.

Opstelling ELI: Bjorn Mezenberg, Stan Kastelijn, Lex Hollanders, Bas Hollanders, Patrick Swinkels, Aaron Hurkx ( Niels den Bol), Roel van Mook, Frank van Berlo (Randy van der Groef), Roel Donkers (Joris Ganzewinkel), Ruben van Hoof en Bram Donkers.

Door deze 2 nederlagen tegen Bavos staat ELI nog juist boven de 2 ploegen, die nacompetitie moeten spelen om degradatie te voorkomen. De komende 2 wedstrijden, beide op het eigen sportpark te spelen, zijn daarom heel belangrijk. Vandaag, 26 april ontvangt ELI de onderste van de ranglijst Essche Boys. Op 6 mei komt hierna MVC op bezoek, de ploeg, die juist boven ELI staat. Zondag 29 april is ELI vrij.