Programma meimaand in de kerk OLV Presentatie

Algemeen Kerkberichten

Aarle-Rixtel - De meimaand wordt op zondag 6 mei om 9.30 uur op traditionele manier met een plechtige eucharistieviering gestart. Het Onze Lieve Vrouwegilde, het Sint Margarethagilde, Harmonie De Goede Hoop en Gemengd Koor De Klokkengieters Aarle-Rixtel luisteren deze plechtigheid op.

Na afloop trekken ze in processie met het Aarlese Lieve Vrouwke in hun midden naar de kapel. Staande voor de kapel bidden, zingen en spelen ze voor 'ons aller moeder' en brengen ze haar weer terug op haar vertrouwde plekje.

Donderdag 10 mei 9.30 uur in de Mariakapel, Hemelvaartsdag. Vanwege de drukke jaarmarkt viert men dit feest met een viering in de Mariakapel, met samenzang. Er is op deze dag geen eucharistieviering in de kerk.

Zondag 13 mei 9.30 uur in de kerk, moederdag. Eucharistieviering, met medewerking van het Kerkkoor Onze Lieve Vrouw Presentatie.

Zondag 20 mei 9.30 uur in de kerk, Pinksteren. Eucharistieviering, met medewerking van het Kerkkoor Onze Lieve Vrouw Presentatie.

Maandag 21 mei 10.00 in de kerk, Tweede Pinksterdag (Maria, Moeder van de Kerk). Eucharistieviering met samenzang, voor de vier kerken van de Zalige Pater Eustachius Parochie Laarbeek.

Zondag 27 mei 11.00 uur in de kerk. Viering van de eerste communie.

Elke woensdag om 19.00 uur in de Mariakapel, Rozenkransgebed.