Start Alzheimercafé Gemert-Bakel en Laarbeek

Algemeen Evenementen

Gemert/Laarbeek - Het Alzheimercafé is een maandelijks terugkerende bijeenkomst, voor Gemert-Bakel en Laarbeek elke tweede dinsdag van de maand. Tijdens deze avonden kunnen mensen met dementie, hun mantelzorgers en professionals in de zorg elkaar treffen. Iedere avond wordt een ander relevant thema besproken en wordt er (achtergrond)muziek gespeeld.

Daarnaast vinden de bezoekers steun bij elkaar en kunnen verhalen en ervaringen uitgewisseld worden. In Gemert-Bakel verlenen naast Alzheimer Nederland de gemeenten Gemert-Bakel, Laarbeek, de LEV groep en Stichting ViERBINDEN hun medewerking.

De avonden worden gerund door professionals van genoemde instellingen, deskundige vrijwilligers en vanuit zorginstellingen is altijd een casemanager dementie aanwezig.

Bij deze willen zij u graag uitnodigen voor de 1e avond die op dinsdag 8 mei plaatsvindt. Locatie is de Eendracht aan de St. Annastraat 60 in Gemert. Er wordt een officiële opening verricht door Leo Bisschops van Alzheimer Nederland. En deze eerste avond is dr. Andrew Tan gastspreker. Dr. Tan is als klinisch geriater verbonden aan het Elkerliek ziekenhuis en in de dagelijkse praktijk bezig met allerlei vormen van dementie en geheugenaandoeningen.

Naast deze informatie kent de avond een ontspannen karakter waarbij zowel de mantelzorger als zorgvrager eigenlijk kunnen genieten van een avondje uit! De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur met een maximale uitloop tot 22.00 uur. U bent van harte uitgenodigd op deze avond. U hoeft zich niet vooraf aan te melden. Vanaf 19.00 uur bent u welkom, het programma start om 19.30 uur. Voor meer informatie kunt u terecht bij: Henrie Bouwmans. Mail: hbouwmans@vierbinden.nl of tel. 06-11518194.