Archieffoto
Archieffoto

Sparta'25 gaat weer naar Engeland

Sport Algemeen

Beek en Donk - Sparta'25 heeft vanaf woensdag 25 april de uitwisseling met de goede vrienden van Sandiacre Town FC uit Engeland. Die avond zijn 64 jeugdspelers en 15 begeleiders en een aantal volgers vertrokken naar de andere kant van het Kanaal. De uitwisseling vindt alweer voor de 35e keer plaats. Mikel Martens en Eric van Vegchel hebben samen met de Engelse organisatie weer een mooi programma in elkaar gezet.

Na het vertrek op woensdagavond zal in de vroege ochtend op donderdag per boot de oversteek naar Dover worden gemaakt. Na een kort bezoek aan het Derby County Stadion zal kennisgemaakt worden met de gastgezinnen. Altijd een spannende gebeurtenis voor de jeugd. Maar de gezellige avond zal snel leiden tot nieuwe vriendschappen. Op vrijdag zal de voetbaltempel van Stoke City worden bezocht en in de middag veel waterplezier worden gemaakt ik Waterworld. In de avond een minitoernooi met een gezellig samenzijn in het clubgebouw. De dag later staat het bezoek aan Alton Towers op het programma, het grootste pretpark van Engeland. Met een spellenavond zal de dag worden afgesloten.

Op zondag de interlandwedstrijden tussen de Boys in Red van Sandiacre en de Groenwitten uit Beek en Donk. Daarna de afscheidsavond die elke keer tot geweldige carnavaleske taferelen leidt. Vervolgens een korte nacht om op maandag weer terug te gaan naar Beek en Donk.

Kortom een activiteit waar de jeugd van Sparta'25 weer elke keer naar uitkijkt. Friends for Ever.