De nieuwe wanden worden geplaatst
De nieuwe wanden worden geplaatst

Renovatie visvijver gestart

Sport Algemeen

Beek en Donk - De firma Schoenmakers uit Oss is woensdag 18 april begonnen met de renovatie van de zijkanten van de vijver aan de IJsbaanlaan in Beek en Donk.

Lang was het spannend of het wel zou doorgaan, de kanten van de vijver waren echter zo slecht dat er wel iets aan moest gebeuren. Gelukkig zag B&W en ook de gemeenteraad van Laarbeek de noodzaak van het opknappen in en gaven zij op de laatste gemeenteraadsvergadering groen licht om met de werkzaamheden te starten. Als de nieuwe wanden zijn geplaatst, komen de volgende, noodzakelijke projecten op gang. Er moet nog veel gebeuren, allereerst moeten de zijkanten opgevuld, aangeplant en ingezaaid worden en een looppad rond de vijver moet er komen, net als een bruggetje over het smalle gedeelte van de vijver.

Het gebouwtje is al een heel eind klaar, maar ook daarin moet nog gezorgd worden voor elektriciteit en water. Wat heb je immers aan ruimte, waarin een toilet is maar geen water om door te spoelen. Hopelijk komt dat snel voor elkaar en kunnen de gasten ook gebruik maken van het toilet.

Met het opruimen van de oude wanden zijn ook de visplaatsen verdwenen. Ook die zullen snel aangelegd moeten worden zodat de wedstrijdvissers weer aan de slag kunnen. De banken rond de vijver zijn aan vervanging toe, en daarin heeft de Rabobank Peel noord al een toezegging voor gedaan, wat ze zeer op prijs stellen.

U ziet er wordt volop aan het plan gewerkt, en hopelijk komt de omgeving er over een tijdje net zo mooi uit te zien als het voorheen was. Kom gerust een kijkje nemen naar de werkzaamheden, u bent van harte welkom!