Afbeelding

Tafeltennis bij Howeko

Algemeen Algemeen

Beek en Donk - Howeko staat voor Hobby, Werk, Kontakt. De meest bekende activiteiten van Howeko hebben een creatief karakter: schilderen, tekenen, boetseren. Maar er is meer...

Tafeltennis
Minder bekend is dat Piet van Oisterwijk namens Howeko elke woensdagochtend een aantal tafeltennistafels klaar zet in sporthal De Raagten. Rond 8.45 u stromen zo'n twintig sportievelingen binnen. Ze trekken hun sportschoenen aan, leggen €2,00 op de bar en gaan een potje tafeltennissen. "Zo simpel is het ", lacht Piet. "Niks aanmelden, niks afmelden, niks inschrijven, gewoon komen, betalen en beginnen."

Deelnemers
Deelnemers kunnen van alle leeftijden zijn, mannen en vrouwen. Maar het tijdstip op de woensdagochtend zorgt ervoor, dat 50+ de overhand heeft. Het leuke aan deze sport? Je kunt het tot op zeer hoge leeftijd blijven beoefenen. De oudste deelnemer is 90! Denk nou niet dat je daar meteen al van kunt winnen!

Wat moet je kunnen?
Als iemand een balletje in jouw richting slaat, dan sla je dat terug. Daar moet je vooral niet bij nadenken, want dan ben je te laat. Verder is het handig als je een beetje overweg kunt met getallen tot 21. Sommige spelers spelen heel fanatiek om te winnen, je hebt gauw genoeg in de gaten dat je die beter niet kunt uitdagen. Andere spelers zijn minder fanatiek, maar die genieten op een andere manier van het spel.

Pauze
Om 10.00 uur pauzeren ze om te werken aan het Kontakt-gedeelte van Howeko. Dat doen ze onder het genot van een lekker vers kopje koffie, geserveerd door Dora en Riekie. Als iemand te binnen schiet dat hij jarig is geweest, brengt hij een koekje mee. Mag wel, moet niet. Rond 11.00 uur ruimen ze alles samen weer op.

Nieuwe deelnemers gezocht
André Boschman, penningmeester van Howeko, becijferde dat er wekelijks minimaal 20 deelnemers moeten komen om de zaalhuur te kunnen betalen. "Het groepje deelnemers dat trouw elke week komt is een beetje teruggelopen", zegt Piet. "We kunnen best weer wat nieuwe sportievelingen gebruiken." Dus weet dat je bij Howeko elke woensdagochtend ook heerlijk en ontspannen kunt tafeltennissen! Tot ziens op woensdag!

Nieuwe begeleiders gezocht
Vanuit Howeko kan ook gemeld worden dat ze er trots op zijn dat er zoveel mensen gebruik maken van de mogelijkheden van Howeko , maar ook dat mensen zoals Piet van Oisterwijk onmisbaar zijn om dit soort activiteiten te kunnen blijven aanbieden. Howeko is naarstig op zoek naar sociaal voelende mensen (M/V) die begeleider willen zijn bij één van de activiteiten. Je hoeft er geen expert voor te zijn! Kom anders even binnenlopen bij hen op Weth. Heinsbergenplein 6 in Beek en Donk. Van harte welkom!