Afbeelding

Programma OranjeFestival Beek en Donk

Algemeen Evenementen

Beek en Donk – De 2e editie van het OranjeFestival, op- en rond belevingsplein het Heuvelplein, staat in de steigers. Donderdagavond en vrijdag (Koningsdag) staan bol van muziek en onderhoudende activiteiten. De aftrap tijdens de OranjeFestival Koningsnacht staat gepland om 20.00 uur.

De 9 geweldige muzikanten van party Coverband 'Mag Het Wat Zachter' zorgen donderdagavond voor verrassende medleys en knallende mash-ups. Zo'n beetje alle tijdloze klassiekers en hedendaagse hits komen voorbij. 'De Foute Vinylshow', met Erik Kerkhof en Stephan van Schijndel, doet hier nog een schepje bovenop met zo'n beetje alles wat 'fout' is. Volgens de organisatie wordt het een koningsnacht om nooit meer te vergeten.

Op Koningsdag trapt het OranjeFestival af om 10.30 uur. Vanaf het hoofdpodium knallen de gehele dag muzikale hoogtepunten uit te speakers met tribute acts als: Joe Cocker, Anouk en Tina Turner. Coverband Blush speelt hierboven op nog eens het beste uit aller tijden. Dj Bon Jaski sluit het festival dit jaar af.

Niet alleen muziek, maar ook dans komt ruim aan bod. DéDé Dance en Tati's Dance Agency verzorgen afzonderlijk van elkaar dansacts. Een ballonnenclown, een levensgrote 'opblaas goal', het spel 'mega 4 op een rij', een luchtkussen, echte elektrische kinderauto's, en een levensgrote 'Klim- en Klautervulkaan' zijn er als vermaak voor de jeugd. Diverse wagens (o.a. uit Parijs/Dakar) krijgen een plekje op het plein en trekken zeker veel bewonderaars. Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning en het Sint Antoniusgilde komen gezamenlijk het verjaardagsfeestje van onze Koning opluisteren.

Voor de koopjesjagers is er de gehele dag een vrijmarkt en presenteren organisaties en ondernemers zichzelf tijdens de OranjeFestival markt.