Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Laarbeekse wandeltochten

Algemeen Evenementen

Laarbeek - Buurtvereniging De Vijver houdt op zaterdag 2 en zondag 3 juni de Laarbeekse wandeltochten. Evenals vorig jaar is de startlocatie Pluk Pannenkoekenhuis. Vanuit deze prachtige locatie hebben ze weer 2 verschillende wandeltochten uitgezet.

Op zaterdag loopt u dus een andere route dan op zondag! U kunt kiezen uit afstanden van 5, 10, 15, 20, 30 of 40 kilometer. Vooral deze laatste afstand is natuurlijk een goede oefening voor diegenen die de Nijmeegse vierdaagse en/of de Kennedymars gaan lopen. Zoals u ziet, voor iedere wandelaar (zowel geoefend als ongeoefend) een haalbare afstand. De routes gaan door het groenste dorp van Nederland 2016. U ziet dat de gemeente Laarbeek deze titel niet voor niets heeft gewonnen! De wandelingen zijn helemaal uitgepijld en gaan over B-wegen, onverharde paden, door bossen, over fietspaden, langs waterloopjes, vennen en poeltjes, enz. Kortom, door de mooiste gebieden rondom Laarbeek. Onderweg wordt gezorgd voor veld/wagenposten waar u wat kunt drinken en waar tevens EHBO aanwezig is.

Nieuw
Dit jaar zijn bij het inschrijven de routes ook verkrijgbaar als GPX en GDB bestanden, bedoeld voor uw telefoon of navigatiesysteem. Hiermee hoopt de organisatie tegemoet te komen aan de wens van diverse wandelaars om de routes te lopen via hun navigatie.

De startlocatie is Pluk Pannenkoekenhuis, gelegen aan de Koppelstraat 35 in Beek en Donk. Vanaf 07.30 uur kunt u starten voor de 20, 30 en 40 kilometer. Vanaf 09.00 uur kunt u starten voor de 5, 10 en 15 kilometer. De kosten bedragen €2,50 per persoon per dag. Voor leden van de landelijke wandelbond bedragen de kosten €2,00 per persoon per dag. U kunt per dag inschrijven, dus u kunt ook 1 van de 2 dagen deelnemen (2 verschillende routes).

Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op www.laarbeeksewandeltochten.nl. Ze hopen weer veel deelnemers terug te zien en weer veel nieuwe deelnemers te mogen begroeten.