Afbeelding

Voorjaarsactiviteiten bij ZOD-Mariahout

Algemeen Algemeen

Mariahout - Vereniging Zorg om het Dorp Mariahout is ook dit voorjaar weer actief. Op 9 april heeft de drukbezochte jaarvergadering plaats gevonden met de thema's wonen, Oranjeplein, Processiepark, toegankelijke wandelpaden rond Torreven en het toekomstige Vossenbergven, bereikbare wandel/fietspaden rond Mariahout en richting Son en Breugel, Project asbestbestrijding.

Ook is er een oproep gedaan voor vrijwilligers die zich aan kunnen melden voor projecten. Zo moet er een muurtje met authentieke ezelsruggen gerealiseerd worden langs de Mariastraat, is er behoefte aan een werkgroep om de organisatie op te zetten voor asbestsanering particulieren in het dorp (naar voorbeeld van Heeze/Leende) en worden er nog Mariahoutse buurtbuschauffeurs en een Mariahouts bestuurslid voor stichting Buurtbus Laarbeek gezocht. Ook voor stichting AED-alert Laarbeek is ZOD nog op zoek naar een bestuurslid namens Mariahout. Dus wie nog tijd over heeft kan zich aanmelden bij het secretariaat of via www.zorgomhetdorp.nl. Bewoners in Mariahout die graag de cursus 'AED' willen doen kunnen zich opgeven via www.AEDalertlaarbeek.nl.

Oranjecomité en Koningsdag op 27 april
Ger Aarts coördineert namens het Oranjecomité de activiteiten rondom Koningsdag. Ze heeft het initiatief genomen om samen met de Zonnebloem voor de Zonnebloem-gasten een Oranjebrunch te organiseren in het Buurthuis. Tegelijkertijd is de ZOD-werkgroep 'Koningsdag' actief om voor de jeugd allerlei creatieve en sportieve activiteiten te organiseren. Het thema is CreaFitLaLa. De werkgroep wordt ondersteund door Creatief met aARTs en Laarbeek Actief.

Inschrijven kan vanaf 11.00 uur. Om 11.30 uur vindt de opening plaats i.s.m. de harmonie en het Gilde. Het bestuur van ZOD wenst de werkgroepleden Debby Roeters, Kim van der Linden, Marsha Bekkers en Mariëlle van de Ven veel succes, samen met de vele overige vrijwilligers.

Alleengaanden
Op 7 april heeft er een paasbrunch plaats gevonden voor alleengaanden. De volgende activiteit is een dinertje dat verzorgd wordt door de ZOD-werkgroep 'Koken voor …'. Dit vindt plaats op zaterdag 26 mei. Alleengaanden kunnen zich opgeven bij Lies Berkvens, Gerda van den Heuvel of Marietje van der Linden, of bij het secretariaat van Zorg om het Dorp.