Vlnr: Peter van Andel, Koen Schuurmans, Stan de Haan, Stefan Loncar, Sander Geeris en coach Jorg Gussenhoven
Vlnr: Peter van Andel, Koen Schuurmans, Stan de Haan, Stefan Loncar, Sander Geeris en coach Jorg Gussenhoven

T.V. 't Slotje verslaat topfavoriet

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - T.V. 't Slotje en TC Goirle waren op oorlogssterkte en de loting wees uit dat beide teams de sterkste opstelling hadden ingezet om maximaal resultaat te kunnen behalen.

Op de eerste singel stond voormalig top-10 speler Boris Oomes tegenover slotje-speler Sander Geeris. Eerste set werd een prooi voor Oomes. In de tweede set wist Geeris 4-1 voor te komen. Toch wist de kopman van Goirle het om te turnen naar 6-4. Tweede enkelpartij werd een waar gevecht tussen Koen Schuurmans en Guus Oerlemans. In het voorseizoen hadden ze elkaar al twee keer getroffen en was 1-1 in onderling resultaat. Vanaf 2-3 achter begon Schuurmans zijn draai te vinden en zetten met zeer goeie groundstrokes zijn tegenstander vast te zetten. Ook in de tweede set zette hij dit door, maar Oerlemans deed ook een tandje erbij. Tiebreak moest uitkomst bieden en wederom met mooie precisie wist Koen Schuurmans op 7-6 zijn derde matchpoint te verzilveren.

Pot drie stond Stan de Haan een degelijk wedstrijd te spelen tegen Martijn Janssens. Die gooide bij 6-2/4-1 de handdoek in de ring met een liesblessure. De laatste singel gaf Stefan Loncar tennisles aan Frank van Bragt (6-0, 6-2). De eerste dubbel wisten Geeris/de Haan een break goed te maken, maar helaas dolven ze het onderspit in de tiebreak(2-7). De tweede set wisten ze het tij niet te keren en werd het 4-6.

Het vaste duo Loncar/Schuurmans wisten het ervaren koppel De Ruijter/Muskens vakkundig uit elkaar te spelen. Met 6-1/6-3. "Dit was smullen. Het was zeer hoog niveau, wat er getoond werd in alle partijen. Nu blijkt ook dat we in de breedte erg sterk zijn en dat we elke tegenstander aankunnen." aldus coach Jorg Gussenhoven. "Goirle heeft dit in jaren niet meegemaakt en naderhand waren ze ook beduust van deze gebeurtenis. Nu kunnen we ons opmaken voor de volgende clash bij Eltv in Eindhoven. Zij staan nu tweede en zijn ons volgende concurrent voor de titel. "

Zondag
Mix 1 behaalde een mooie 7-1 overwinning op Dassenburcht. Vooral de damesdubbel van Vermeulen/Hens en de mix van Van Erp/Van Esch werden uit het vuur weggesleept. Het eerste damesteam verloor 1-5. Alleen Lisa Rietberg wist een puntje binnen te halen.