Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 40ed8e
Foto: Liesbeth van Boxtel
Algemeen

Koninklijke onderscheiding voor Henk Beniers uit Aarle-Rixtel

Aarle-Rixtel - De heer Henk Beniers (81) werd donderdagmiddag 26 april om 12.00 uur benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Uit handen van burgemeester Frank van der Meijden kreeg hij het lintje opgespeld.

Verdiensten:
De heer Beniers is met een enkele onderbreking 30 jaar als vrijwilliger actief. Vanaf 1998 als lid en vanaf 2000 als bestuurslid maakt hij zich bijzonder verdienstelijk voor Heemkundekring Barthold van Heessel in Aarle-Rixtel. Met name het verzorgen van tentoonstellingen en het beheer van de heemkamer en de archeologie zijn bij hem in goede handen. In het jaar 2015-2016 kwam de voortreffelijke restauratie en inrichting van het pand Kouwenberg 37 als nieuwe heemkamer onder zijn bezielende leiding tot stand. Sinds 2001 is de heer Beniers namens de Heemkundekring Barthold van Heessel afgevaardigd in de Museumkring Peelland. Ook hier is hij zeer actief bij het opzetten van uitwisselingsprojecten van collecties en het opzetten van tijdelijke tentoonstellingen en presentaties.

Verder is de heer Beniers vanaf 2003 actief als lid van Folkloregroep "Dikkemik". Door het jaar heen worden verschillende seizoensgebonden jaarfeesten georganiseerd om oude tradities in ere te herstellen of te houden. In de jaren 1968 - 1978 organiseerde de heer Beniers het straatvoetbal in Oss.

De heer Beniers is een doorzetter, initiatiefnemer, uitvoerder en verbinder.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>