Bob Egelmeers in een fel duel om de bal

Belangrijke punten voor gelukkig ELI

Lieshout - Op de 3e achtereenvolgende donderdagse wedstrijd heeft ELI 3 heel belangrijke punten gehaald door Essche Boys met 2-1 te verslaan. Hierdoor is rechtstreekse degradatie in feite afgewend. De thuisclub had opnieuw niet over geluk te klagen. Evenals 2 weken eerder tegen Keldonk werd op het laatste moment een 0-1 achterstand omgezet in een 2-1 overwinning.

De openingsfase was erg aantrekkelijk. Al na 45 seconden moest doelman Robin Evers een schot van de gevaarlijke Esschenaar Den Ouden pareren. Een minuut later claimde aan de overzijde Niels den Bol tevergeefs een strafschop. Opnieuw een minuut later kreeg de weer herstelde Rob Spijkers een dot van een kans op aangeven van Patrick Swinkels, maar zijn schot miste elke richting. Na deze 3 serieuze doelkansen was het in de 4e!! minuut wel raak. Den Ouden slalomde nauwelijks gehinderd door de ELI-defensie en schoot de bal laag bij de 2e paal binnen, 0-1. Direct hierna was het bijna 0-2, maar Robin Evers wist met de voet redding te brengen op een inzet van Van Beek. De thuisclub kwam hierna nauwelijks aan voetballen toe. Bijna elke bal kwam verkeerd aan en elke rust ontbrak in het spel. Dat was ook het geval bij de tegenstander, die alleen gebaat waren bij een overwinning. ELI kwam niet toe aan een goed opgezette aanval, tot de 41e minuut. Toen was het Rob Spijkers, die met een bekeken bal Randy van der Groef aanspeelde. Deze schoof de bal over de doelman binnen, 1-1. Een minuut later kopte Lex Hollanders bijna de 2-1 binnen, maar de bal ging rakelings langs.

Ook in de 2e helft was het spelpeil niet best. Nadat Bram Donkers de Essche doelman met een schot op de proef had gesteld mocht ELI in de handen knijpen, dat Essche Boys de voorsprong niet vergrootte. Eerst ging een schot van Van Ginkel rakelings voorlangs het ELI-doel en direct hierna scoorde Esch wel. De scheidsrechter had echter een tel eerder gefloten vanwege een overtreding van een ELI-verdediger. In de 64e minuut had de thuisclub opnieuw het geluk, dat een stiftje van Den Ouden mislukte. Robin Evers kon de bal pakken. In de minuten hierna herstelde ELI zich geleidelijk. Stan Kastelijn was twee keer gevaarlijk met een strak schot en Rob Spijkers had de pech, dat zijn afstandsschot tegen bovenkant lat belandde. Eenieder had zich al verzoend met een 1-1 gelijkspel, toen in blessuretijd Bram Donkers in het beruchte gebied geraakt werd. Rob Spijkers benutte deze strafschop, 2-1. In de slotseconde redde Robin Evers nog de onverdiende winst door een schot van Den Ouden met de voet te pareren.

Voor de komende week staan opnieuw twee belangrijke thuiswedstrijden op het programma. Zondag 6 mei ontvangt ELI directe concurrent MVC en woensdagavond 9 mei de voormalige koploper EMK.

Opstelling ELI: Robin Evers, Stan Kastelijn, Lex Hollanders, Roel van Mook, Patrick Swinkels, Niels den Bol, Randy van der Groef (Aaron Hurkx), Joris Ganzewinkel (Bob Egelmeers), Rob Spijkers, Ruben van Hoof en Bram Donkers.