Archieffoto
Archieffoto Foto: Daphne van Leuken

Spannende ontknoping biljartcompetitie 't Bedonkske

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - De biljartcompetitie van 't Bedonkske ging op 13 september 2017 van start in 2 klassen (A en B). Elke woensdag waren de biljarters te vinden in het Ontmoetingscentrum voor hun partijen. Vol goede moed werd aan het programma begonnen. Echter al snel vielen enkele leden tijdelijk of helemaal uit vanwege lichamelijke ongemakken. Dit gaf de wedstrijdleider extra veel werk om deze partijen te verplaatsen zodanig dat de planning toch gehaald zou kunnen worden, namelijk 25 april 2018.

Naarmate de competitie zich naar het einde spoedde kwam er tekening in de strijd. Huub Barten stond in de A-klasse praktisch het gehele seizoen bovenaan. Evenwel de laatste weken haperde de motor en verloor hij enkele belangrijke partijen. Het gevolg was dat Jan van Neerven uiteindelijk op de laatste speelmiddag met het kampioenschap in de A-klasse aan de haal ging. Tweede werd Huub Barten en derde Hans Venrooij.

In de B-klasse domineerde de gehele competitie Jo Heesakkers. Echter op het laatst werd het hier ook spannend omdat Jo enkele cruciale partijen verloor. Uiteindelijk kwam het toch nog goed en werd hij, ook op de laatste speeldag, kampioen in deze klasse. Tweede werd Martien Meijer en derde Mies Verhoeven. Spanning dus volop aanwezig!

Beide kampioenen speelden op 25 april ook nog tegen elkaar voor het clubkampioenschap. Jan van Neerven was in deze partij veruit de sterkste en werd verdiend de algeheel kampioen van 't Bedonkske voor dit seizoen.

Alle winnaars van harte proficiat.

Plaats voor nieuwe leden
Tot slot nog een oproep aan biljartliefhebbers, lid zijnde van KBO Beek en Donk. De biljartclub zoekt nog enkele nieuwe leden voor zowel de A- als de B-klasse. Voorwaarde is dus dat je lid bent van KBO Beek en Donk en het biljartspelletje een beetje meester bent. Ze geven géén biljartles. Zin gekregen? Info of aanmelden bij Martien Penninx, tel. 0492-461578 of Joop Kerkhof, tel. 0492-462073.