Armoede bij kinderen? Ontdek wat u kunt doen

Algemeen Algemeen

Laarbeek - Een op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede. Gemeenten zonder armoedegezinnen zijn er helaas niet. Ook niet in Laarbeek. Stichting Leergeld wil dat alle kinderen mee kunnen doen. Het is echter niet eenvoudig om armoede bij kinderen te ontdekken. Dit omdat zij zich vaak onder de radar bevinden.

Om daar verbetering in te brengen houdt de Stichting Leergeld begin juni in Laarbeek informatieavonden. Onder andere buurt- en sportverenigingen hebben daar kort geleden al een vooraankondiging over gehad. Bestuurders, en leiders van buurtverenigingen en verenigingen met jeugdleden worden tijdens die avonden geïnformeerd over hoe 'stille' armoede kan worden herkend. Daarnaast wordt informatie verstrekt over de wijze waarop de Stichting Leergeld kinderen uit financieel minder draagkrachtige gezinnen kan ondersteunen zodat zij niet langs de zijlijn hoeven te staan.

Heeft u of uw vereniging onverhoopt geen aankondiging gezien maar voelt u zich op de een of andere manier betrokken en wilt u graag voor één van de informatieavonden worden uitgenodigd? Laat het weten via het mailadres van de Stichting leergeld: contact@gemert-bakel.leergeld.nl of telefonisch: 06–50979725 (dinsdag en vrijdag van 9.15-10.15 uur).