Robbert van Lankveld in actie tegen Vianen Vooruit (archieffoto)
Robbert van Lankveld in actie tegen Vianen Vooruit (archieffoto)

Sparta'25 verliest weer, maar houdt zicht op titel

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Het is Sparta '25 opnieuw niet gelukt om in een thuiswedstrijd de punten in eigen huis te houden. Sparta was de betere ploeg maar moest de gasten van Vianen Vooruit met de drie punten laten vertrekken.

In de 7e minuut zag de thuisploeg tot grote opluchting een van richting veranderde vrije trap via de lat van het eigen doel over gaan. Een half uur later mocht René Brouwers vanaf de rand van de zestien een vrije trap nemen. De bal belandde recht in de armen van de doelman van Vianen Vooruit.

Na de rust lag het initiatief duidelijk bij de thuisploeg. Een paar minuten na rust kreeg Jaccy van den Enden de mogelijkheid om de score te openen, maar hij strandde op doelman Remco Loeffen. In de 71ste minuut kreeg Jaccy opnieuw een goede mogelijkheid, ook dit keer zonder resultaat. Twee minuten later was het aan de overkant wel raak. Een voorzet vanaf rechts kon door spits Roy Daamen ongehinderd worden binnen gekopt. In de 82ste minuut kreeg Robbert van Lankveld zijn tweede gele kaart en moest dus voortijdig het veld verlaten. Sparta'25 zal deze motor van het team komende weken wel gaan missen. Of zullen anderen nu wel opstaan. In de resterende tijd was de thuisploeg niet in staat om langszij te komen.

Ondanks het verlies van Sparta'25 blijft de ploeg zicht houden op het kampioenschap. Het lijkt erop dat geen van de koplopers kampioen wil worden. Zowel Volkel, Olympia'18 en DAW lieten punten liggen. Zij hebben nu 37 punten. Sparta'25 volgt met drie punten minder, maar ook een wedstrijd minder. Zelfs nummer 4, Vianen Vooruit, maakt nog kansen op een kampioenschap.

Komende zondag speelt Sparta'25 de topper tegen DAW. Hopelijk wint de ploeg dan wel weer eens, zodat de drie punten in Beek en Donk blijven.

Of het vaandelteam van Sparta'25 kampioen wordt, is nog in ongewis, maar het 5e team van Sparta'25 kan het kampioenschap eigenlijk niet meer ontglippen. De vraag is alleen nog wanneer het gaat gebeuren. Maar dat ze kampioen worden, voor het tweede achtereenvolgende seizoen, is een zekerheidje.