BCL-M1/Bavaria met (vlnr) Walter van Leuken, Richard Essers, Corine Holweg, Karin van den Biggelaar en Stan van Vijfeijken
BCL-M1/Bavaria met (vlnr) Walter van Leuken, Richard Essers, Corine Holweg, Karin van den Biggelaar en Stan van Vijfeijken

Midweekteam BCL sluit seizoen af met 2e plaats

Sportnieuws Sport

Lieshout - Na de twee laatste partijen van het seizoen heeft BCL-M1/Bavaria het seizoen afgesloten op een 2e plaats. De 1e plaats, dit seizoen behaald door BC Oirschot, bleek nét te hoog gegrepen. In de laatste twee wedstrijden (uit en thuis tegen BCO) behaalde het team nog een gelijkspel en een overwinning.

BCO-M4 - BCL-M1/Bavaria: 4-4
De uitwedstrijd tegen het midweekteam van BCO (in Oosterhout) was een latertje. In eerste instantie was deze wedstrijd ergens in het begin van het seizoen ingepland. Na verplaatsing kwam deze alsnog aan het einde van het seizoen. Ook het aanvangstijdstip (21.00 uur) was een latertje. Toch konden de Lieshouternaren terugkijken op een redelijk geslaagde wedstrijd. Bij afwezigheid van Richard Essers speelden Walter van Leuken en Stan van Vijfeijken de herendubbelpartij. Na een goede eerste set werd deze alsnog in drie sets verloren. Corine Holweg en Karin van den Biggelaar hadden geen drie sets nodig in hun dubbelpartij. Zij wonnen in twee duidelijke sets. Ook de mixpartijen werden eerlijk gedeeld. Corine Holweg en Stan van Vijfeijken wonnen een zeer spannende partij uiterst nipt (24-26, 20-22) en Walter van Leuken en Karin van den Biggelaar verloren. In de afsluitende singles bleef de partij in evenwicht. Eerste heer Walter van Leuken had duidelijk zijn dag niet. Hij verloor. Ook Stan van Vijfeijken kon het niet bolwerken tegen zijn Oosterhoutse opponent. Ondanks een sterke comeback in de eerste (van 10-17 naar 17-17) en de tweede set (van 9-16 naar 17-17) kon Stan beide sets niet winnen. Karin van den Biggelaar was weer in topvorm: met speels gemak versloeg ze haar tegenstandster. Ook Corine Holweg was in vorm, maar had wel drie sets nodig om te winnen.

BCL-M1/Bavaria - BCO-M4: 5-3
De thuiswedstrijd van BCL-M1/Bavaria tegen het Oosterhoutse BCO was meteen de afsluiting van het seizoen. Omdat BC Oirschot inmiddels onbereikbaar was geworden voor de Lieshoutse badmintonners, stond er niet veel meer op het spel. Toch trokken de badmintonners er nog flink aan. Corine Holweg en Karin van den Biggelaar begonnen meteen met een overwinning. Stan van Vijfeijken en een weer beschikbare Richard Essers konden dat niet nadoen en verloren hun dubbelpartij. Ook in de dubbelpartijen werden de partijen gedeeld. Deze keer wonnen Walter van Leuken en Karin van den Biggelaar van hun tegenstanders en verloren Stan van Vijfeijken en Corine Holweg, waardoor het verschil in de singlepartijen gemaakt moest worden. En, dat lukte ! Karin van den Biggelaar won met goed spel haar zoveelste singlepartij en blijft dit seizoen ongeslagen. Walter van Leuken wist ook te winnen, tegen een andere tegenstander, die hem wat beter lag. Ook Richard Esssers wist te winnen. Met slim spel ontregelde en frustreerde hij de tegenstander, om zo de punten binnen te slepen. Alleen Corine Holweg kon het deze keer niet bolwerken. Zij verloor haar singlepartij. Door deze laatste wedstrijd winnend af te sluiten eindigt BCL-M1/Bavaria op een verdienstelijke 2e plaats in de vierde klasse, afdeling 1.