Afbeelding

Activiteiten rondom kerk Mariahout

Algemeen Evenementen

Mariahout – De kerk van Mariahout staat op 5 en 6 mei in het middelpunt van diverse activiteiten. Naast de opening van de Meimaand met Maria-vieringen rondom de Lourdesgrot en de regionale Torendag zal ook het Wageningse bevrijdingsvuur op Bevrijdingsdag bij de oorlogsgraven ontstoken worden.

Vieringen Lourdesgrot
Het is dit jaar alweer 160 jaar geleden dat Maria in Lourdes verscheen aan het eenvoudige meisje Bernadette Soubirous. Maar liefst achttien keer zou Bernadette Maria hebben gezien, maar er was in haar omgeving niemand die haar geloofde. Toch is sinds die verschijning veel veranderd in Lourdes. Het is een plek geworden die door miljoenen pelgrims per jaar wordt bezocht. De Lourdesgrot in Mariahout is een kopie van de grot in Lourdes en ook hier komen jaarlijks vele duizenden bezoekers. Zaterdag 5 mei om 18.30 uur is er een eucharistieviering in het kader van de opening van de Meimaand. Muzikaal wordt deze Mariaviering verzorgd door het oMase-koor en de Grottendorfer Blaaskapel.

Regionale Torendag
Op zondag 6 mei is in het kader van de regionale Torendag tussen 13.00 en 16.00 uur de kerk en omgeving te bezichtigen. Tijdens deze middag zijn er vrijwilligers die over de bezienswaardigheden vertellen. Op 6 mei is er om 15.00 uur een gebedsviering bij de grot.

Bevrijdingsvuur komt naar Laarbeek
Op 5 mei brengt de Runningteam Laarbeek het bevrijdingsvuur vanuit Wageningen naar Laarbeek. Bijzonder dit jaar is de aanwezigheid van oud topatlete Nelli Cooman, ambassadeur van ROPARUN, een organisatie die door middel van lopen geld ophaalt voor mensen met kanker. Runningteam Laarbeek brengt het bevrijdingsvuur naar alle kernen van Laarbeek maar heeft als secundair doel geld ophalen voor palliatieve zorg voor mensen met kanker. Rond 10.00 uur loopt de groep door Mariahout en zullen zij met het vredesvuur een kort bezoek brengen aan het Oorlogskerkhof waar de twee Engelse soldaten, David Stride en Jack Crompton liggen begraven.