Frank van Esch krijgt het lintje opgespeld door burgemeester Van der Meijden
Frank van Esch krijgt het lintje opgespeld door burgemeester Van der Meijden Foto: Joost Duppen

Twee onderscheidingen op één dag voor Frank van Esch

Algemeen Algemeen

Mariahout - Bestuurslid (en erelid) Frank van Esch ontving, afgelopen donderdag 26 april, uit handen van Burgemeester Van der Meijden een Koninklijke onderscheiding. Voor al zijn vrijwilligerswerk werd Frank onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

In zijn mooie speech sprak de Burgemeester zijn waardering uit voor al het werk wat Frank, geheel vrijwillig, doet voor de voetbalclub. Denk daarbij aan secretariaat, penningmeester, inkoop horeca, clubscheidsrechter, klusploeg, sponsorcommissie. Frank is al meer dan 25 jaar bestuurslid en heeft in die tijd mede het sterke fundament van de vereniging gelegd. Tijdens een erg goed bezochte feestavond op diezelfde donderdag kwamen vele leden Frank feliciteren. Natuurlijk waren ook zijn familie, vrienden, collega's en buurtgenoten aanwezig om Frank de hand te schudden. Daarnaast waren er ook bestuursleden van C.V. De Heikneuters aanwezig omdat Frank al jaren de carnavalsoptocht mede begeleidt. Ook leden van 'De Vette Ketting' (een Zundapp-team) feliciteerden Frank. Het Sint Servatiusgilde luisterde de avond op met een prachtige voorstelling. Bovendien kwam ook Harmonie St. Caecilia met geweldige muziekstukken waaronder het Wilhelmus. Namens de voetbalclub: bedankt!

En dan rond de klok van 21.30 uur wéér een verassing voor Frank. Ook de K.N.V.B. had een onderscheiding voor Frank en wel de Gouden waarderingsspeld! Uit handen van de heer Van Deursen van de K.N.V.B. kreeg Frank deze prachtige onderscheiding. In een mooie rijm zette hij helder uiteen wat de verdiensten van Frank zijn maar ook de eigenschappen van Frank zoals voor iedereen klaarstaan, flexibel en probleemoplossend vermogen.

Voetbalvereniging Mariahout is natuurlijk erg trots op Frank maar ook op zijn vrouw Anja en zijn dochters Rowena en Mandy. Bedankt dat Frank van jullie zoveel ruimte krijgt om voor de club zo'n belangrijke taken te kunnen vervullen. Frank bedankt.