Mark Rovers (ATTC'77 2)
Mark Rovers (ATTC'77 2)

3e team ATTC'77 kampioen

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - De heren van het 3e team van tafeltennisvereniging ATTC'77 uit Aarle-Rixtel hebben nagenoeg het hele seizoen tweede gestaan achter Veldhoven 11. Maar met nog één wedstrijd – tegen elkaar – te gaan, was de stand gelijk.

Vol goede moed troffen Vincent Braak, Werner en Jeroen Doensen de concurrent in Veldhoven. Ze liepen al gauw uit naar een 1-4 voorsprong toen Jeroen van Ralph Gepkens verloor. Vervolgens won Werner van Martien Michielse en waren er nog drie kansen om het kampioenschap binnen te halen. Kopman Jeroen liet niets aan het toeval over en won van Marian Geerlings. Het kampioenschap was een feit en na een half jaar afwezigheid keren de heren weer terug naar de vierde klasse.

Het tweede team moest in de laatste wedstrijd nog 2 punten halen tegen het al gedegradeerde Unicum 5. Henk van der Bruggen kon niet tot winnen komen en ook Frederieke van de Poel had haar dag niet. Gelukkig won ze wel het dubbel samen met Mark Rovers. Mark, die de avond ervoor bij het eerste team al twee wedstrijden gewonnen had, zette zijn goede vorm door. Hij won ook nu twee enkelwedstrijden met handhaving in de derde klasse als gevolg.

Het zesde team haalde flink uit tegen Deurne 5 in de zesde klasse K. José van Turnhout en Dennis Verbruggen wonnen ieder drie wedstrijden en Gerdi van den Boomen scoorde twee maal. Winst in de dubbel bracht de eindstand op 9-1. De concurrenten Renata 6 en Bergeijk 9 behaalden eveneens soortgelijke monsterscores wat leidde tot een gedeelde eerste plek voor de drie teams. Het onderlinge resultaat viel uit in het nadeel van ATTC. Ze eindigden helaas als derde.

Het zevende team, bestaande uit Richard Doensen, Dorette van den Elsen, Juul Verbeeten, Tessa van den Boogaard en Marijn van Krieken was al klaar en zij zijn tweede geworden in de zevende klasse H. Op vier mei spelen ze bij Een en Twintig in Beek en Donk om promotie naar de zesde klasse tegen Deurne 5. Voor Juul is dit geen onbekende tegenstander, want tijdens een invalbeurt bij het zesde team heeft hij al tegen dit team gespeeld. Toen won hij er drie dus hopelijk doet hij dat nu nog eens over.