Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 793826
Foto: Joost Duppen
FOTO'S Fotoseries

Runningteam Laarbeek brengt bevrijdingsvuur naar Laarbeek

Laarbeek - Runningteam Laarbeek heeft het bevrijdingsvuur naar Laarbeek gebracht. Het team ging vrijdag 4 mei al naar Wageningen om het vuur op te halen en liep daarmee terug naar Laarbeek.

Precies om middernacht werd dit bevrijdingsvuur op het 5 mei plein aangestoken, waarna de renners konden starten. Vanuit het hele land brengen ongeveer 2.000 sporters het bevrijdingsvuur van Wageningen naar hun eigen gemeente.

Acht lopers van Runningteam Laarbeek rennen in estafette van Wageningen naar Mariahout, begeleid door fietsers en auto's met verzorgers. Dit is een afstand van ongeveer 100 kilometer, omdat men over de brug bij Grave moet.

Binnen de gemeente wordt een route gelopen van ongeveer 15 km. Op deze route mogen zich leden van sportverenigingen als renner (al of niet in estafettevorm) of fietser aansluiten. De stoet wordt begeleid door een aantal (oude) militaire voertuigen.

Via de activiteit wil het Runningteam ook aandacht vragen en geld ophalen voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker (Roparun). Nelli Cooman, de bekende voormalige atlete, is ambassadeur van de Roparun. Zij is bij het ontsteken van het vuur in Wageningen en zal het bevrijdingsvuur in elk dorp in Laarbeek ontsteken.

Aankomsttijden per dorp
10.00 uur Aankomst Mariahout bij de kerk, bezoek oorlogsgraven;
10.45 uur Aankomst Lieshout bij Kiosk en Bavaria brouwerij café, ontsteken vlam;
11.20 uur Aankomst Aarle-Rixtel bij de Couwenbergh, herdenking door oud-strijders en ontsteken vlam;
12:00 uur Finish Beek en Donk bij het herdenkingsmonument bij het gemeentehuis.
Daar wordt de vlam overgedragen en aangestoken.

Aansluitend is er een bevrijdingsmarkt met muziekoptredens in de muziektuin, tot 16.30 uur. Meer informatie: www.laarbeekherdenktenviert.nl en www.runningteamlaarbeek.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>