Afbeelding
Foto: Liesbeth van Boxtel

Koninklijke onderscheiding voor Ben van Noordwijk

Algemeen Algemeen

Laarbeek – Burgemeester Van der Meijden heeft bij Bijzondere Gelegenheid op zondag 6 mei een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Ben van Noordwijk (1954, Aarle-Rixtel).

De heer Van Noordwijk is 50 jaar actief als vendelier bij het Onze Lieve Vrouwe Gilde in Aarle-Rixtel. Niet alleen als vendelier, maar ook op andere wijze zet hij zich in voor het gilde.

Onderstaand een overzicht hiervan.
1980 tot 2000: vendelleider;
2004 tot heden: gildefotograaf;
2009 tot heden: archivaris voor het fotomateriaal;
2011 tot heden: websitebeheerder;
2015 - heden: voorzitter van de evenementencommissie.
Verder is de heer Van Noordwijk altijd van de partij als er geklust moet worden en bij onderhoudswerkzaamheden.

Een andere organisatie waarvoor de heer Van Noordwijk zich als vrijwilliger inzet is het IVN Laarbeek. Hij is vanaf 1998 lid en vanaf 2004 bestuurslid van IVN Laarbeek. Gedurende de eerste 6 jaar van zijn lidmaatschap zette hij zich in bij diverse projecten. Als bestuurslid is hij verantwoordelijk voor het IVN-gebouw, de IVN-tuin en het voedselbos. Verder is hij de organisator van de NL Doetactiviteiten en de jaarlijkse Natuurwerkdag. Bovendien is hij met zijn deskundigheid de kartrekker van de IVN Werkgroep Netwerk Vleermuizen en Steenmarters Noord-Brabant.

Uit waardering voor zijn inzet en verdiensten werd de heer Van Noordwijk Koninklijk onderscheiden en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaats tijdens de Vriendendag van het Onze Lieve Vrouwe Gilde in het Jan van Doorenpaviljoen aan de Hagelkruisweg in Aarle-Rixtel.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding