De promotie-/degradatiewedstrijden in volle gang
De promotie-/degradatiewedstrijden in volle gang

Promotie-/degradatiewedstrijden bij TTV Een en Twintig

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Eindelijk was het zover! De gevreesde promotie/degradatie wedstrijden werden gespeeld. Vrijdag 4 mei was het voor de 12 teams erop of eronder! De spanning, uiterste concentratie en het in bedwang proberen te houden van de zenuwen waren dan ook duidelijk op de voorgrond aanwezig die avond.

Zo ook voor team 4 van TTV Een en Twintig. Roel, Christi en Rolf gingen de strijd aan met stalen zenuwen. Het team van de studentenvereniging uit Eindhoven, Taveres, waren minder zeker van hun zaak, aangezien zij het behoud van de 6e klasse als doel hadden.

Na een ontzettend spannende avond, met steeds weer de winst die om de beurt één van de kanten op viel, werd het uiteindelijk 5-5. Nog geen directe duidelijkheid welk team nu gewonnen had en wie zich dus tot de 6e klasse mag gaan wenden komend seizoen.

Na uiterst zorgvuldig telwerk van de bondsgedelegeerde, kwam men tot de conclusie dat de daaropvolgende te tellen sets geen uitsluitsel kon geven. Beide teams hadden 18 sets gewonnen! Nu kwam het dus aan op alle behaalde punten per team! Bijzonder close was het dan ook met als totaal 321 punten voor Taveres tegen 328 punten voor Een en Twintig. Gefeliciteerd team 4!

Ondanks de gevreesde degradatie, de gewonnen promotie, de gemiste kans naar een hogere klasse of de opluchting van behoud van de huidige klasse, waren de spelers, supporters en geïnteresseerden ontzettend te spreken over het verloop van de avond. Mede door de hoge opkomst van familie, vrienden, teamgenoten en bovenal tafeltennis liefhebbers was de sfeer al van begin af aan op zijn minst gezellig te noemen! Een mooie afsluiting van het afgelopen competitieseizoen en nu met frisse moed op naar volgend seizoen in het najaar van dit jaar!

Trainingen en Zomeravondcompetitie
De reguliere competitie mag dan voor nu wel ten einde zijn, uitgespeeld zijn we nooit bij TTV Een en Twintig! De wekelijkse training en vrije speelavonden blijven zoals gewoonlijk doorgaan. Ook vindt er dit jaar in de maanden mei en juni wederom een zomeravondcompetitie plaats waarbij er meerdere regionale verenigingen onderling een vriendschappelijke competitie spelen om zo de overbrugging naar de najaarscompetitie minimaal te houden. Ook dan is het ontzettend leuk om eens te komen kijken wat tafeltennis nu inhoudt. Voor de exacte speeldata en bijbehorende openingstijden kun je terecht op de Facebookpagina van de vereniging of op www.ttveenentwintig.nl.