Winst voor vv Mariahout na sterke 1e helft

Mariahout - Op een zonovergoten zondagmiddag trapten Mariahout en Boxtel op een goed gevuld sportpark De Heibunders af voor een duel der middenmoters.

De eerste kans was voor Boxtel, maar spits Ramon de Laat mikte voorlangs. Hierna was Mariahout de hele eerste helft heer en meester. In de zevende minuut was het al raak toen Tim Barten zich op het middenveld knap vrijspeelde en met een prachtige steekpass routinier Serge van Hout vrij voor doel zette. Serge twijfelde geen seconde en schoot hard en onhoudbaar de bal in de kruising: 1-0. Hierna was het weer Tim Barten die zijn directe tegenstander het bos instuurde en Geert van Doorn een fraaie mogelijkheid gaf. Helaas redde de keeper van Boxtel knap. Na een half uur spelen liet wederom Tim Barten van zich horen. Met een fraaie pass zette hij Michel Leenders vrij voor de doelman van Boxtel. Michel schatte de bal helaas verkeerd in waardoor de stand op 1-0 bleef. In de 40e minuut was het dan toch weer raak voor Mariahout. Een scrimmage voor het doel van Boxtel werd door Tim Barten binnengewerkt met zijn knie: 2-0. Vlak voor rust kreeg Geert van Doorn een klein kansje om de score uit te breiden maar zijn slimme inzet werd ternauwernood gered door de doelman van Boxtel.

Na de rust ging Mariahout door om de score uit te breiden. In de 55e minuut was het Serge van Hout die vooropging in de strijd en de bal veroverde. Hij pingelde zich vrij tot vijf meter voor het doel maar zijn inzet met zijn rechtervoet ging net naast. Hierna werd het spel, mede vanwege het warme weer, van beide teams minder. Tien minuten voor tijd kreeg Boxtel de allergrootste kans van de wedstrijd, maar invaller Robin van de Laak schoot voorlangs. De laatste kans was voor Mariahoutenaar Tim Barten. Na een goede actie van invaller Stan Brugmans schoot hij een afvallende bal hard over. Eindstand 2-0.

Mariahout kan met 32 punten met een goed gevoel de laatste drie wedstrijden gaan spelen. Leuke bijkomstigheid is dat bij alle drie de wedstrijden iets op het spel staat. Aanstaande zondag thuis tegen koploper Wodan die tegen Mariahout kampioen kan en wil worden. Daarna de wedstrijden tegen runner-up Keldonk en buurman Eli. Beide clubs willen de nacompetitie ontlopen.