Ook de ouders van de jeugd hebben kennis gemaakt met de badmintonsport en samen met hun kind gespeeld. Op de foto enkele junioren met hun ouders
Ook de ouders van de jeugd hebben kennis gemaakt met de badmintonsport en samen met hun kind gespeeld. Op de foto enkele junioren met hun ouders

Jeugdcompetitie Badminton Club Lieshout nadert spannende ontknoping

Sportnieuws Sport

Lieshout - De interne competitie om de 'Leo Bosch trofee' bij de jeugd van Badminton Club Lieshout nadert een erg spannende ontknoping. Na de meest recente speelronde kent de interne competitie immers liefst drie koplopers: Niels van Velthooven, Jools van den Acker en Thijs Sinten. Zoals het er nu uit ziet zal één van deze drie spelers, wanneer de laatste ronde gespeeld wordt, uit handen van Leo Bosch persoonlijk de trofee mogen ontvangen.

Interne competitie
Gedurende het hele seizoen werkt de jeugd van Badminton Club Lieshout een interne competitie af. Steeds wordt er op de laatste trainingsavond van de maand aan deze laddercompetitie gewerkt. Tijdens zo'n speelronde, op die trainingsavond, worden dan vier speelronden afgewerkt, die bestaan uit twee maal een singleronde en twee maal een dubbelronde. Een singlepartij wordt bepaald aan de hand van de speler die bovenaan staat. Deze speler speelt tegen de persoon die direct onder hem staat. Is iemand afwezig, dan wordt de persoon daaronder uitgedaagd. Een dubbelpartij wordt in deze laddercompetitie samengesteld door de speler die op nr. 1 staat. Hij/zij gaat samen met de persoon op de laatste plaats spelen in een dubbelpartij tegen de nr. 2 en de speler die op de een-na-laatste plaats staat.

Spannend
Niet alleen aan de kop van de ranglijst is het erg spannend. Ook om de plaatsen áchter de koplopers wordt volop gestreden en staan diverse deelnemers dicht bij elkaar. Met name rond de tweede plaats is de strijd ook erg spannend en heeft Floris Spoorendonk de beste kaarten met 93 punten. Oyin Fagbayigbo en Angela Constant volgen op drie punten en Sem de Leest op 5 punten. Zij kunnen allemaal Floris nog inhalen op de resterende speeldagen, waardoor ook daar nog alles open ligt.

Tussenstand
1.
Nils van Velthooven, Jools van den Acker, Thijs Sinten 100 punten. 2. Floris Spoorendonk 93 punten. 3. Oyin Fagbayigbo, Angela Constant 90 punten. 5. Sem de Leest 88 punten. 6. Imke Steegs, Ties Kester, Jordi Pool 85 punten. 7. Maud Steegs 70 punten.

Laatste en eerste speelavond
Met het vorderen van de lente loopt het seizoen ook naar een einde toe. De laatste speeldag van het seizoen 2017/2018 is vastgesteld op woensdag 4 juli. Zowel jeugd als senioren spelen dan voor het laatst. Het nieuwe seizoen 2018/2019 vangt aan op woensdag 22 augustus 2018. De aspiranten beginnen dan om 18.30 uur gevolgd door de junioren om 19.15 uur en de senioren om 20.00 uur.