Logo mooilaarbeek.nl
Wim en Miek van Mil  | Fotonummer: f3088f
Wim en Miek van Mil
Algemeen

Diamanten huwelijk voor Miek en Wim van Mil

Aarle-Rixtel - Het echtpaar Miek en Wim van Mil vierde vrijdag 4 mei hun diamanten huwelijk in woon- en zorgcentrum de Pastorie in Aarle-Rixtel. Hun leven lang woonden zij in Gemert totdat zij afgelopen januari vanwege gezondheidsredenen naar Laarbeek verhuisden. In de zonovergoten tuin van de Pastorie werd in aanwezigheid van familie en burgemeester van der Meijden tijdens een gebedsdienst hun 60-jarig huwelijksfeest gevierd.

"Ik werd meteen binnen uitgenodigd"
De officiële trouwdatum van Miek en Wim was op 6 mei 1958. Op de vraag of het toen ook zo'n prachtig weer was, grapt Miek: "Het weer was prima, maar hier hebben we zestig jaar op moeten wachten." Het geheugen laat de twee tegenwoordig af en toe in de steek, maar als we terugblikken op het verleden weten ze zich het meeste nog tot in detail te herinneren en vertellen. Zoals het moment dat ze verkering kregen op de Gemertse kermis. Ze kenden elkaar al langer, maar toen Wim die avond de kans kreeg Miek naar huis te brengen sloeg de vonk over. "Haar ouders wachtten haar thuis bij de voordeur op, maar ik werd meteen binnen uitgenodigd".

"We deden alles samen"
Miek en Wim woonden in het begin van het huwelijk bij de moeder van Wim totdat ze hun eigen bungalow bouwden aan de Kleikampen in Gemert. Wim bouwde het huis samen met behulp van vrienden en familie. "En ik was de opperman", vertelt Miek. "Ik hield alles in de gaten." Het zelf bouwen van hun huis was kenmerkend voor hun huwelijk. "We waren altijd bezig en deden alles samen", licht Miek toe. "We hielden ook van feestjes", vult Wim aan. "We waren bij de harmonie. Ik speelde daar mee en Miek zorgde onder andere voor de kleding en uniformen."

"Dat was een hoop knipwerk"
Die zorg voor de kleding was Miek wel toevertrouwd. Ze werkte jarenlang als modinette in het atelier van Roelofs. En ook haar trouwjurk maakte ze zelf. "Dat was een hoop knipwerk", herinnert ze zich. Miek was ook actief vrijwilligster in Gemert, onder andere bij de Welfare-afdeling van het Rode Kruis. En ze zorgde jarenlang voor haar ouders. Wim werkte zijn hele werkzame leven als wever bij van den Acker in Gemert. Bij zijn veertig jarig dienstverband ontving hij een zilveren onderscheiding. Wim en Miek verhuisden in 2011 naar een appartement in Gemert. In januari kwamen ze naar de Pastorie. Daar werd hun zestig jarig huwelijk afgelopen week uitgebreid gevierd. Zowel met de bewoners als met de familie stonden er diverse feestelijkheden op het programma.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>