Stan Kastelijn wint een gevecht om de bal. Randy van der Groef kijkt toe

Ongelukkig verlies voor ELI tegen MVC

Lieshout - Op een zonovergoten sportpark 't Luijtelaar heeft ELI een wat ongelukkige 1-2 nederlaag geleden tegen MVC. Door deze nederlaag is MVC de Lieshoutenaren op de ranglijst gepasseerd en zijn de degradatiezorgen toegenomen.

In deze voor beide ploegen belangrijk duel ging ELI het best van start. De eerste grote kans deed zich voor in de 7e minuut, maar het schot van Roel van Mook op aangeven van Bram Donkers werd nog juist geblokkeerd. Direct hierna aarzelde Randy van der Groef in kansrijke positie ook te lang. De verdiende 1-0 voorsprong bleef uit, omdat ook Patrick Swinkels zijn schoten nog geblokt zag. In de 16e minuut was het aan de overzijde wel direct raak bij de eerste doelpoging. Manders schoot de bal laag achter de kansloze Robin Evers, 0-1. Even later had de thuisclub geluk dat spits Siebers de bal niet onder controle kreeg. Hierna ging de wedstrijd gelijk op met weinig uitgespeelde kansen aan beide zijden. Rob Spijkers zag zijn vrije trap nog juist tot hoekschop verwerkt en anderzijds had de routinier het geluk, dat Van Gerwen niet kon profiteren van een fout. Kort voor rust was ELI dichtbij de gelijkmaker. Bram Donkers vond de doelman nog op zijn weg en de scrimmage in aansluitende hoekschop had een treffer op moeten leveren.

Direct in de 2e helft miste MVC een grote kopkans. Hierna had de hardwerkende thuisclub de pech, dat een overtreding tegen de doorgebroken Roel van Mook beoordeeld werd als een overtreding buiten het strafschopgebied. Uit de toegekende vrije trap toonde Stijn Donkers het grote manco van ELI, het niet benutten van opgelegde kansen. Even later werd Bram Donkers een uitgelezen kans op de gelijkmaker ontnomen wegens vermeend buitenspel.

Na een uur spelen zwijnde de thuisclub bij de kopbal van Van gerwen tegen de lat. Een minuut later kon ELI wel juichen nadat Ruben van Hoof in het 16 meter-gebied ten val werd gebracht. Rob Spijkers schoot vanaf 11 meter de bal feilloos in het net, 1-1. Even later ontsnapte ELI weer aan een achterstand doordat een doelpunt wegens buitenspel werd afgekeurd. In de zeer aantrekkelijke slotfase bleef de thuisclub op zoek naar de winst, kreeg uitstekende kansen, maar kwam niet tot een doelpunt. Aaron Hurkx kopte rakelings langs, Bob Egelmeers kwam niet tot scoren een meter voor het doel en Lex Hollanders kopte de bal tegen de lat. In de 88e minuut kreeg MVC een vrije trap op 20 meter van het ELI-doel. Bart Siebers zag zijn schot door de ELI-muur gestopt, maar in de rebound schoot hij schitterend raak. Robin Evers had geen enkele kans, 1-2. In blessuretijd was Stan Kastelijn met zijn vlammende schot dichtbij de meer dan verdiende gelijkmaker, maar de MVC-goalie wist juist nog te redden.

Vanavond (woensdag 9 mei) ontvangt ELI om 19.30 uur het hooggeplaatste EMK. Zondag speelt ELI uit tegen een andere zware tegenstander Stiphout Vooruit.

Opstelling ELI: Robin Evers, Stan Kastelijn, Lex Hollanders, Rob Spijkers, Bob Egelmeers, Patrick Swinkels (Stijn Donkers), Aaron Hurkx, Randy van der Groef (Roel Donkers), Roel van Mook, Ruben van Hoof en Bram Donkers.