Archieffoto
Archieffoto Foto: Marcel van de Kerkhof (Aarle-Rixtel)

ASV'33 vecht voor lijfsbehoud

Aarle-Rixtel - Natuurlijk heeft ASV'33 nog zeker kans om de nacompetitie voor lijfsbehoud te ontlopen, maar dan zal het boven zichzelf uit moeten stijgen om in de komende wedstrijden punten te vergaren. De rood-witten hebben in de laatste vier wedstrijden namelijk een loodzwaar programma af te werken.

Het was voor trainer Han van Rosmalen ook niet makkelijk om het sterkste team op te stellen zondag. Mede door vakanties werden 5 basisspelers gemist. Maar het blijkt tegenwoordig dat je daar als trainer en vereniging rekening mee dient te houden. Wie deze middag alleen de eerste 20 minuten van de wedstrijd zou hebben gezien, zou zeer verbaasd zijn geweest als hij later gehoord zou hebben dat ASV'33 een 4-0 nederlaag geleden gehad.

ASV dicteerde de wedstrijd in de openingsfase en kreeg 3 levensgrote kansen, maar deze waren niet aan de ASV'ers besteed. Al in de 2e minuut kreeg Bas Raymakers een enorme kans, echter net op het moment dat hij wilde uithalen schoot zijn standbeen onderuit, en was de kans voor een leeg doel verkeken. Even later was het Thijs van Uden die vrij voor de doelman uithaalde maar zijn poging ging rakelings voorlangs het doel. In de 15e minuut was het Ronny Heijmans die het geluk niet aan zijn zijde had en zijn doelpoging belandde op de paal. EMK was tot op dat moment nog niet in de buurt van het Aarlese doel geweest. Maar zoals zo vaak in deze competitie slaat aan de andere zijde de tegenstander wel hard toe. De eerste beste kans die EMK kreeg werd ook meteen verzilverd, een strakke voorzet vanaf links werd onhoudbaar door de EMK spits binnen getikt, en dat betekende in de 20e minuut een 1-0 voorsprong voor EMK. ASV'33 was hierna behoorlijk van slag, en kwam ook bijna niet meer gevaarlijk voor het doel van EMK, maar de schade bleef tot aan de rust nog beperkt tot een doelpunt.

Na rust was er een beter EMK te zien. Na 53 minuten werd de 2-0 nog voor buitenspel afgekeurd door de goed leidende scheidsrechter, maar een minuutje later was de doelman van ASV'33 kansloos op een prima genomen vrije schop vanaf 25 meter die links onder in de hoek tegen het net plofte. ASV'33 was aangeslagen, en er werden wat frisse jonge krachten in het veld gebracht. Maar ASV'33 kon tegen dit EMK geen potten meer breken. Omdat ASV'33 nog alles probeerde om een goed resultaat te bereiken moest het ook meer ruimte achterin weggeven. ASV'33 was toch nog dicht bij een doelpunt, een inzet van Pim v.d. Tillaart werd ternauwernood door de doelman van EMK over het doel getikt. En even later trof Ronny Heijmans voor de tweede keer deze middag de paal van het vijandelijke doel. Maar EMK speelde makkelijk de wedstrijd uit, en wist in het laatste kwartier van de wedstrijd nog tweemaal het net te vinden.

ASV'33 verloor van een sterk EMK, maar de komende wedstrijden zullen zeker niet minder zwaar zijn. Donderdag (Hemelvaartsdag) zal het Eindhovense WODAN, kampioenskandidaat nummer een, naar Aarle-Rixtel komen, maar hopelijk kunnen de ASVers hier tegen stunten. Aanvang: 12.00 uur.

Opstelling ASV'33; Martijn Verbakel, Robbert Mol, Jordy Kuipers, Rene de Vries (60e Teun de Koning), Bart Wilms (70e Guus Haantjes), Pim v.d. Tillaart, Pim Dubois, Ronny Heijmans, Bas Raymakers (57e Bart Vermeulen), Thijs v. Uden, Kevin v. Schijndel.