Vlnr Peter van Andel, Koen Schuurmans, Stan de Haan, Stefan Loncar, Sander Geeris en trainer/coach Jorg Gussenhoven Foto: Daphne van Leuken

T.V. 't Slotje wint kraker tegen ELTV

Beek en Donk - Wederom stond een zware dobber op het programma. Dit keer was grote broer uit Eindhoven ELTV de tegenstander. Zij bekleden de tweede positie op de ranglijst en 't Slotje de eerste, dus de koppositie stond op het spel.

De eerste singel was Koen Schuurmans tegen sterkhouder Gerard ter Woorst. Schuurmans kon helaas geen potten breken (1-6/2-6). Sander Geeris mocht aantreden tegen Benjamin Reek. Dit werd een wedstrijd van het geduld. Nadat Geeris de eerste set binnenhaalde met 6-4, werd in de tweede set de genadeklap uitgedeeld (6-0). Stan de Haan mocht het opnemen tegen Jorg van der Vloed. Helaas voor de Haan moest hij opgeven na 2-6 0-3 met een schouderblessure. Stefan Loncar zette na het verlies van de eerste set Jochem Mol vakkundig aan de kant met 6-2/6-3. 2-2 tussenstand.

De dubbels moesten de beslissing brengen in deze kraker. Loncar/Schuurmans bliezen van de Berg/Reek met 6-2/6-1 van de ban. Dubbel Geeris/van Andel trokken in de derde set met een supertiebreak het overwinningspunt over de streep. 4-2 voor 't Slotje.

"Alles viel vandaag weer op zijn plaats. Sander won van zijn teamgenoot op de zondag. Daar zat toch een speciale spanning op" aldus coach/trainer Jorg Gussenhoven. "Met deze 4-2 zetten we een goeie stap richting het kampioenschap en daarmee plaatsing voor de play-off voor het landskampioenschap. We hebben nog drie wedstrijden te gaan, waarvan nog twee zware."

Zondag
Ook het eerste gemengd team van de zondag wist een mooie overwinning te boeken op de nummer laatst, TC Venray. Hiermee houden de titelrace in leven met Brunssum. Wel was het na de singels 2-2 tussenstand ontstaan, waarmee het nog spannend kon worden. Maar de damesdubbel van Giulia Hens en Myrne van Erp gaf het juiste voorbeeld door in geslagen positie 0-6 en een 1-7 achterstand in de supertiebreak de wedstrijd om te draaien in winst. De andere drie dubbels werden in twee sets gewonnen. Mix 2 had een mindere dag tegen Mierlo (0-8) en het derde gemengd wist een mooie 5-3 overwinning te behalen tegen TOS Bergeijk. Het eerste damesteam speelde gelijk met 3-3 tegen Sambeek uit Boxmeer.