Vlnr: Willem Bekx, Alex v.d. Ven en Ad Endevoets
Vlnr: Willem Bekx, Alex v.d. Ven en Ad Endevoets

Twee koningen bij Krijgsman Soranus

Sportnieuws Sport

Lieshout - Het was een zeer spannende, maar ook feestelijke week voor de schutters van Krijgsman Soranus. Het koningsschieten werd namelijk weer gehouden.

Op dinsdagmiddag 1 mei had Krijgsman Soranus de eer om het Koningschieten van de Bejaardenschutters St.Petrus te organiseren. Deze wedstrijd gaat het erom zo dicht mogelijk bij het gemiddelde van 5 wedstrijden te schieten. Het was weer een spannende wedstrijd waarbij 3 schutters met 1 punt verschil bij hun gemiddelde wisten te komen.

Maar dat was net niet voldoende, want Theo van de Laar wist precies zijn gemiddelde te schieten en was daarmee de koning van 2018, waarna het koningskruis bij hem werd omgehangen door de voorzitter van St.Petrus: Jan van den Hurk.

Zaterdag werd er op de doel gestreden om de koningstitel binnen de vereniging, waar ze verschillende kanshebbers op de titel hadden. Dit beloofde dus een spannende avond te worden.

Na een smakelijke warming-up van belegde broodjes was het tijd om de tweeëndertig vitale pijlen te verschieten. Gezien zij zelf de score en de borden niet van dichtbij mogen zien met deze wedstrijd, was het tot het laatste schot spannend over wie het zou winnen. Iedere kanshebber was de prijs al aan een ander aan het vergeven voor de verrassende score bekend werd. Na een lange discussie onder de schrijvers was het toch duidelijk; de koning/keizer is Ad Endevoets met 296 punten. Hierop volgde Willem Bekx met 289, Paul v.d. Broek 288, Rik v.d. Westerlo 285, Arjan vd Heuvel 280, Jeugdkoning Alex v.d. Ven 278 punten met op de hiel zijn concurrent Ziggy Daniels 277, Martien van Deurzen 276, Yvonne Robbescheuten 240, Joost Prick 238, Theo v.d. Laar 226, Nelly v.d. Laar 159 en Rita Endevoets 144.

Theo van de Laar