Archieffoto
Archieffoto

ASV'33 kopje onder tegen sterk SBC

Aarle-Rixtel - ASV'33 was zondag 13 mei duidelijk de mindere tegen een heel fanatiek SBC. Wist ASV'33 eerder dit seizoen nog drie punten in de wacht te slepen, zondag was zelfs een puntje heel ver weg.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter was het thuisploeg SBC wat de meest gevaarlijke ploeg was, al in de tweede minuut werd het 0-1 en een kleine acht minuten later was het al 0-2. Een scherpe voorzet vanaf de linkerkant werd simpel binnen getikt. Hierna kwam ASV'33 wat beter in het spel en creëerde het ook wat kansen, Thijs van Uden was nog het dichtst bij een doelpunt, maar de vingertoppen van de Sonse doelman brachten redding. Uit deze corner scoorde ASV'33 wederom bijna maar steeds werd een inzet geblokt. Het spel golfde op en neer maar gescoord werd er de eerste helft niet meer.

ASV'33 kon niet tevreden zijn met een gelijkspel als het de nacompetitie wil ontlopen, dus er was nog een kleine hoop op een goed resultaat. In de 59e minuut sloeg SBC wederom toe, en wederom was het de nummer 10 van SBC die de 0-3 binnen schoot achter de kansloze Martijn Verbakel. Dit was ook het moment dat het geloof in een goed resultaat bij de ASVers tot het nulpunt daalde. Er werd nog wel hard gewerkt voor een beter resultaat, maar het was simpelweg niet opgewassen tegen dit SBC. Ook na enkele wisselingen in de Aarlese formatie kon SBC niet in gevaar gebracht worden. Voor de statistieken liep SBC nog verder uit naar 0-5. Na het onverwachte resultaat van ELI tegen Stiphout Vooruit, kan ASV'33 zich zo goed als zeker opmaken voor de nacompetitie om het klassenbehoud van de 4e klasse veilig te gaan stellen, de achterstand van vijf punten met nog maar twee wedstrijden te gaan lijkt onoverbrugbaar.

Opstelling ASV'33; Martijn Verbakel, Robbert Mol, Jordy Kuipers (75e Erwin van Dijk), Rene de Vries (62e Peerke v/d Kerkhof), Pim vd Tillaart, Pim Dubois, Teun van Asten (60e Bart Wilms), Thomas Fritsen, Thijs van Uden, Ronny Heijmans, Michiel v/d Steen.