Logo mooilaarbeek.nl
Vlnr. Zr. Godelief Leijten, Zr. Anna Mirijam Kaschner, Zr. Monika Maria Pfaffenlehner, Zr. Pallotti Findenig, Zr. Ingborg Müller, Zr. Angelika Hellbach, Zr. Magdalena Mikus   | Fotonummer: f47cdf
Vlnr. Zr. Godelief Leijten, Zr. Anna Mirijam Kaschner, Zr. Monika Maria Pfaffenlehner, Zr. Pallotti Findenig, Zr. Ingborg Müller, Zr. Angelika Hellbach, Zr. Magdalena Mikus (Foto: Ingezonden)
Algemeen

Historische gebeurtenis Missiezusters van het Kostbaar Bloed

Aarle-Rixtel - In het Missieklooster Heilig Bloed, het moederhuis van de Missiezusters van het Kostbaar Bloed in Aarle-Rixtel, vond op zondag 6 mei een historische gebeurtenis plaats. In aanwezigheid van zusters uit Nederland, Oostenrijk, Duitsland, Denemarken en Portugal werden de kloosters in deze vijf landen, die tot nu toe waren onderverdeeld in drie verschillende zogeheten provincies, samengevoegd tot een nieuwe Europese Provincie. In dezelfde viering werden zeven zusters plechtig geïnstalleerd als nieuw Europees leidingsteam van de Missiezusters van het Kostbaar Bloed in Europa.

Generale overste Zr. Monica-Mary Ncube, die speciaal hiervoor samen met haar raadzusters uit Rome was gekomen, benadrukte in haar toespraak dat tijden van onzekerheid en wat de toekomst betreft niet nieuw zijn voor de zusters, en juist kansen biedt om uit te dagen, door te zetten en te getuigen van een leven vanuit het Rooms-Katholieke geloof. Daar zijn 'sterke vrouwen voor nodig, niet zozeer met zichtbare vaardigheden, maar vooral ook met innerlijke moed zichzelf te zijn'. Tot de nieuwe Europese Provincie van de Missiezusters van het Kostbaar Bloed behoren in totaal 220 zusters in vijf landen.

Zr. Monica-Mary Ncube dankte de zusters die in de afgelopen jaren verantwoordelijk waren voor de provincies en regio die nu samengaan: Zr. Maria Georg Loos (Duitsland, Denemarken en Portugal), Zr. Johanna Maria Wagner (Oostenrijk), en Zr. Ursel Beyerle (Nederland) voor hun inzet.

De volgende zusters vormen voor een tijdsduur van twee jaar de leiding van de nieuwe provincie, met zetel in Nederland: Zr. Ingeborg Müller (Provinciale Overste), Zr. Pallotti Findenig (Plaatsvervangster van de overste, Oostenrijk), Zr. Magdalena Mikus (Duitsland), Zr. Godelief Leijten (Nederland), Zr. Angelika Hellbach (Duitsland en Portugal), Zr. Monika Maria Pfaffenlehner (Oostenrijk) en Zr. Anna Mirijam Kaschner (Denemarken).

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>