Afbeelding

Eerste fietscursus voor statushouders

Algemeen Algemeen

Laarbeek - Een tijd geleden rees bij Stichting ViERBINDEN de vraag om een fietscursus voor statushouders te organiseren. Dit is tenslotte een belangrijk deel van de inburgering aangezien Nederland een echt fietsland is.

De afgelopen periode zijn stagiaire Anne Slaets en een groep vrijwilligers aan de slag gegaan om dit te realiseren. Zaterdag 12 mei was het zover en heeft de pilot van het project plaats gevonden. De aanwezige statushouders zijn gestart met een theorieles, zodat de verkeersregels duidelijk zijn voordat ze de weg op zouden gaan. Na enkele opdrachten en vragen over het verkeer ging de groep naar buiten. Daar stonden verschillende parcours klaar waarmee ze het fietsen konden leren en oefenen onder professionele begeleiding van sportcoach Jaccy van den Enden.

Bij start was het voor de statushouders even spannend, maar uiteindelijk durfde iedereen op de fiets te stappen. Mede dankzij de inzet van de fanatieke vrijwilligers is het een zeer geslaagde ochtend geweest die zeker nog herhaald zal gaan worden. Aan het einde van de cursus zijn er zelfs enkele deelnemers zelfstandig naar huis gefietst!