Afbeelding
Foto: Liesbeth van Boxtel

Lowman festival dit jaar op zaterdag

Algemeen Evenementen

Aarle-Rixtel – Liefhebbers van reggae en ska kunnen dit jaar een dag eerder terecht bij het OJA aan de Schoolstraat te Aarle-Rixtel. De inmiddels zesde editie van dit sfeervolle festival vindt dit jaar namelijk niet plaats op een zondag maar op zaterdag 16 juni, aanvang 15.00 uur.

Programma
Lowman wordt geopend door The Roosterz. Deze reggae, ska en rocksteady band uit Emmen brengt een eigenzinnige sound met veel eigen nummers: authentiek met een moderne twist. Soulska, zoals ze zelf omschrijven. Muzikale soulfood dus. Poets voor de zekerheid alvast je dansschoenen op.

Als tweede gaat Samora het podium betreden. Samora heeft een fantastische stem, vol vuur en energie. Zij weet met haar frisse vrolijke uitstraling en enthousiasme op het podium, samen met haar band, binnen no-time ieders hart te stelen. Samora is namelijk dé nieuwste reggae sensatie met dikke meeslepende grooves. Niet voor niets is zij finalist bij De grote prijs van Nederland. Zij klinkt heel anders dan de doorsnee reggae. Haar stevige nieuwe sound is uniek en voorzien van moderne soul, funk en pop, waarmee ze een breed publiek aanspreekt.

Het festival wordt afgesloten met The Limelites. Deze band, bestaande uit Nederlandse en Belgische muzikanten, brengt Jamaicaanse ska, rocksteady en reggae. The Limelites voeren je terug naar het Jamaica uit de jaren zestig en zeventig, toen bands en artiesten zoals Desmond Dekker, John Holt en, The Skatalites daar de dienst uit maakten. Wees gewaarschuwd! Stil zitten is er niet bij. Of zoals ze zelf zeggen: "Wake the town and tell the people, The Limelites are coming your way!"

Presentatie
De presentatie van Lowman is in handen van MC Marlon Kicken. Deze Aarlese cabaretier, die momenteel door het land toert met zijn theatervoorstelling Bako, schreef in 2009 de belangrijkste stand-up prijs van de Benelux op zijn naam: de Culture Comedy Award. Tussen en na de live-sets wordt de muziek verzorgd door DJ Skankie en Dj Ton.

Kaartverkoop
Lowman vindt de komende 16 juni voor het eerst plaats op een zaterdag (van 15.00 tot 03.00 uur). Kaartjes kunnen gewoon aan de ingang worden gekocht vanaf aanvang festival voor slechts €5,-. Er is dus geen voorverkoop. Kinderen tot en met 15 jaar hebben gratis toegang. Voor meer informatie kijk op www.lowmanfestival.nl of Facebook: Lowman reggae/ska festival. Tot ziens, tot Lowman!

Afbeelding