Zorg jij voor nóg meer leesplezier in de school?

Algemeen Onderwijs

Lieshout - Op De Sprankel, locatie de Wieken, is een prachtige schoolbibliotheek ingericht. De school zorgt samen met de bibliotheek voor mooie en nieuwe boeken in de school. Kinderen mogen die boeken lenen. En dat doen ze met veel plezier!

Elke week is er één moment waarop kinderen hun boek kunnen ruilen. Met veel enthousiasme gaan ze op zoek naar een boek dat bij hun interesse en beleving past. Van informatieboekjes tot sprookjes en van griezelverhalen tot paardenboeken, we hebben het allemaal. En als de kinderen iets zoeken wat we niet hebben, dan wordt het besteld!

Soms is het best lastig om iets te vinden wat je leuk vindt. Gelukkig zijn er elke week ouders die kunnen helpen met kiezen en vinden van de juiste boeken.

Jasmijn (groep 6B): "Het is een fijne plek om rustig te lezen en te werken. Er werken hele aardige ouders. Op de boeken staan hele duidelijke plaatjes waaraan ik kan zien wat voor soort het boek het is."

Samen met de bibliotheek
Samen met een medewerker van de bibliotheek zorgen we ervoor dat onze bieb op school (BoS) up-to-date blijft. Ook geeft de medewerker van de bibliotheek tips en adviezen aan leerkrachten en (hulp)ouders over hoe we het leesplezier van leerlingen nóg meer kunnen stimuleren. Heel fijn dus, dat er een professional met ons mee kijkt, denkt en doet!

Contactpersoon bibliotheek: "Lezen verrijkt het leven van kinderen enorm. Ze leren er niet alleen beter van lezen, ze leren zich ook beter inleven in anderen. Door veel te lezen, leren kinderen de wereld om zich heen beter te begrijpen. Het is toch fantastisch als je daar in bij kunt dragen, door kinderen te helpen met het vinden van het juiste boek."

Hulp van ouders
Het uitlenen van boeken, kinderen helpen en netjes houden van de BoS gebeurt helaas niet vanzelf. Hier hebben we de hulp van jullie als ouders hard bij nodig! De afgelopen jaren zijn er steeds enkele ouders geweest die om toerbeurten een uurtje in de week kwamen helpen. In totaal dus een paar keer per jaar. Tot nu toe waren dit vooral moeders, maar natuurlijk zijn ook vader, opa's, oma's en andere leesliefhebbers van harte welkom!

Ben jij bereid om een paar uurtjes per schooljaar mee te werken aan het leesplezier van onze leerlingen? Geef dit dan door aan Janske Classens, janskeclassens@eenbes.nl.