Wie volgt Ruud van Vijfeijken, de Clubkampioen Single van vorig jaar op?
Wie volgt Ruud van Vijfeijken, de Clubkampioen Single van vorig jaar op?

Volop activiteiten bij Badminton Club Lieshout

Sportnieuws Sport

Lieshout - Badminton Club Lieshout heeft bij het ten einde lopen van het seizoen nog vele activiteiten in de steigers staan: zo wordt er op een nieuwe wijze een single-toernooi georganiseerd. Ook gaat de jeugd met de bewoners van het Franciscushof op stap houden zowel jeugd als senioren een seizoenafsluiting. Daarnaast worden alweer nieuwe plannen gesmeed om een komend seizoen ook een sportieve stempel op Laarbeek te drukken. Volop nevenactiviteiten derhalve!

Singles Senioren
Vanwege het feit dat het eerste herenteam dit seizoen heeft mogen spelen voor het 'kampioenschap van de regio Brabant' is een ander kampioenschap uitgesteld: het 'kampioenschap single 2018' bij de senioren van Badminton Club Lieshout. Het bestuur wil immers iedereen een kans geven mee te doen bij dit toernooi en dat was door dit (mooie) competitie-resultaat niet mogelijk. Vanwege die situatie is nu besloten dit interne kampioenschap op een andere wijze in te richten. Dit jaar zal het kampioenschap gehouden worden op de speelavonden van woensdag 6 en 13 juni, waardoor iedereen, makkelijker kan aansluiten. Op 6 juni zullen eerst poulewedstrijden gespeeld worden, waarna op 13 juni de finalewedstrijden volgen. Uiteraard is het (net als bij andere toernooien) niet verplicht om deel te nemen, maar door een planning op de woensdagavond is het wél voor iedereen veel makkelijker. Vrijwilliger en organisator Derek Dirven heeft de uitnodigingen inmiddels gemaakt zodat geïnteresseerden zich op kunnen geven.

Park bij Mariagrot
De jeugd van Badminton Club Lieshout liet zich op 20 mei van haar beste, (deze keer) maatschappelijke kant laten zien. Samen met enkele bewoners van het Franciscushof in Lieshout bezochten zij het onlangs volledig heringerichte park rondom de Mariagrot in Mariahout. Op deze wijze konden de inwoners van het Franciscushof deze vernieuwing met eigen ogen waarnemen en maakt de jeugd van Badminton Club Lieshout zich dienstbaar naar de samenleving: iets wat nou eenmaal hoort bij een lokale vereniging: zeker in een dorp als Lieshout!

Seizoenafsluiting
Ook de seizoenafsluiting valt dit jaar in de maand juni. Op 30 juni gaan zowel de senioren als de jeugd een activiteit ondernemen om het seizoen af te sluiten. Ze gaan dat niet samen doen, maar wellicht wél op dezelfde locatie. Vrijwilligers Tim van Bommel en Ria Donkers zijn op dit moment nog druk bezig om de invulling van deze dag voor de senioren en jeugd te organiseren: om die reden is nog niets te melden over de inhoud. Wel is duidelijk dat de eerder geplande datum voor de jeugd (23 juni) is vervangen door 30 juni.

Sportief
Als sportvereniging heeft Badminton Club Lieshout ook de maatschappelijke verplichting om 'het gezonder leven' te stimuleren voor de inwoners van Lieshout (en van Laarbeek). Om die reden heeft Badminton Club Lieshout zich weer ingeschreven voor het evenement 'Laarbeek Sportief', waar de jeugd van Lieshout (en van Laarbeek) nader kennis kan maken met de badmintonsport in het algemeen en Badminton Club Lieshout in het bijzonder. Dit jaar zal Laarbeek Sportief gehouden worden op 16 september. Ook heeft de vereniging zich weer ingeschreven voor deelname aan de Gezondheidsrace die ook in het seizoen 2018/2019 door de gemeente Laarbeek wordt georganiseerd. Als winnaar van het afgelopen jaar kunnen zij natuurlijk niet ontbreken in deze race om zo veel mogelijk Laarbekenaren aan het bewegen te krijgen: afgelopen jaar is ze dat immers ook prima gelukt met o.a. een goed bezochte badminton-clinic en een drukbezochte wandel/speurtocht door het dorp.