Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: fa8352
Foto: Joost Duppen
FOTO'S Fotoseries

Fietste Mee, een zonnige tocht langs de 'grenzen van Laarbeek'

Beek en Donk - De Fietste-Mee-tocht is een vast onderdeel geworden op tweede pinksterdag in Laarbeek. Op deze zonnige dag fietsten weer veel mensen mee voor het goede doel.

Harmonieus
Het Leonardusgilde en de scouting organiseren in een prima samenwerking de tocht. Hoofdman Geert-Jan van Rixtel van het gilde geeft het woord aan wethouder Ria van der Zanden, die de start mag aankondigen. Het is haar eerste taak als wethouder. Mevrouw van der Zanden refereert aan het goede doel en wenst iedereen veel plezier en een mooie tocht: "Geniet vooral van de omgeving!" Binnen in het scoutinggebouw aan de IJsweg zitten diverse mensen klaar om de fietsers te ontvangen en de harde werkers alvast van koffie te voorzien. Aan het einde van de fietstocht verzorgt de scouting de catering. Dit alles verloopt erg harmonieus en zonder problemen.

Maria Corda
Het goede doel is eigenlijk ontstaan vanuit de scouting. Er zijn twee zusters aanwezig van het missieklooster in het Aarles Broek. Eén van deze zusters is Zuster Mathilde Maria, zelf in haar jonge jaren lid van de scouting in Beek en Donk. Ze woonde tot haar kloosterleven zelfs aan de Lage Heesweg, op een steenworp afstand dus. Samen met zuster Ana Maria uit Oeganda is ze op haar oude stek terug om het werk van zuster Maria Corda in Mthata-city in het zuidoosten van Zuid-Afrika te promoten.

Lees meer in DeMooiLaarbeekKrant van donderdag 24 mei.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>