Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Kikkerconcert in de vijver van de IVN tuin

Algemeen Evenementen

Aarle-Rixtel – Als de kikkers kwaken in de mooie vijver van de IVN tuin dan is het weer tijd voor het regionaal bekende, meestal zonnige en educatieve IVN Kikkerconcert. Een evenement voor jong en oud, voor rijp en groen, voor liefhebbers van regionale (folk)muziek, maar ook voor kinderen die houden van lekker buiten spelen en waar je van alles kunt beleven.

Voor de muzikale omlijsting zijn uitgenodigd: Gipsy Mood, The Old Swingband en Binderin. Aanstekelijke muziek van lokale groepen die past bij de bijzonder mooie groene omgeving van het IVN terrein aan de Beekseweg in Aarle-Rixtel. Om het IVN gebouw ligt een schitterende tuin, met een heemtuin, een voedselbos, insectenmuur, blote-voeten-pad en nog veel meer. De hele tuin is toegankelijk en op veel plekken zijn leden van het IVN aanwezig om uitleg te geven over wat zij doen voor de natuur in Laarbeek. De kinderen kunnen, zoals elk jaar, prutten in de vijver en de beestjes die zij vangen op naam brengen met de aanwezige zoekkaarten. Het blote-voeten-pad is een belevenis op zich en nieuw is de vertelboom waar allerlei leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd worden.

Binnen in het IVN gebouw (dat nog in renovatie is) is de foto-expositie van de fotoclub 'Kiek Nou'. Elk jaar weer weten de fotografen iedereen te verrassen met prachtige en bijzondere opnamen van de natuur in Laarbeek. Achter het gebouw, bij de vijver, is de theetuin waar het heerlijk toeven is onder het genot van een hapje en een drankje. Verspreid over het terrein staan diverse stands met informatie over het IVN en er is ook plaats voor regionale kunstenaars en ambachtslieden om hun producten te laten zien. Met name voor de beeldhouwgroep van het KBO is dit jaar plaats ingeruimd om hun werken te exposeren.

Kortom: er is van alles te zien, beleven en te doen op zondag 3 juni van 12.00 tot 18.00 uur op het IVN terrein 'De Bimd' aan de Beekseweg in Aarle-Rixtel. Toegang en parkeren zijn gratis en de gezelligheid ook!