Afbeelding

Openluchtviering bij Sint Leonarduskapel

Algemeen Kerkberichten

Beek en Donk - Bij de Sint Leonarduskapel aan de Goorloop (hoek Kapelstraat-Lage Heesweg) wordt op zondagochtend 27 mei om 10.00 uur een openluchtviering gehouden.

Dit jaar wordt viering voorgegaan door diaken/gildeheer Franklin De Coninck. Het is een sfeervol samenzijn van gildebroeders, gildezusters, vrienden en buurtgenoten, vereerders van St. Leonardus uit Beek en Donk en wijde omgeving.

Deze feestelijke viering voert al meer dan duizend jaren terug toen De Donck een belangrijke bedevaartplaats was van de H. Leonardus, de patroon van de gesloten Leonarduskerk en de patroon van het gilde. In de loop der jaren is de verering van de H. Leonardus over heel Europa verspreid..

De Eucharistieviering wordt opgeluisterd door de dames van het Leonarduskoor o.l.v. Jolanda Vos met orgelbegeleiding van Tony Werners'.

Mogelijkheid voor een misintentie €10,00. Mail info@gildesintleonardus.nl of bel het secretariaat: 0492-463005. Wilt u zeker zijn van een zitplaats, breng dan zelf een tuinstoel of klapstoel mee. De gildebroeders van het gilde St. Leonardus Donck hopen u op de Donckse Wij-ing te mogen ontvangen.