Afbeelding

Wandelvierdaagse Gezond Laarbeek opnieuw groot succes

Algemeen Algemeen

Laarbeek - De 9de editie van deze wandelvierdaagse trok in totaal 1253 wandelaars. Zij wandelden tenminste 1 dag en de meesten wandelden er vier.

Het weer was de hele week goed gezind met mooi zonnig weer en een lekkere temperatuur. In Aarle-Rixtel, waar in de Dreef werd gestart, vertrokken die dag 825 wandelaars, die over nieuwe uitgezette routes van 3, 5 en 10 kilometer wandelden. Dirk Verhees had met zijn team (veel mensen uit het eerste gezondheidsteam) weer voor mooie routes gezorgd en een goede verzorging geregeld. Van woongemeenschap De Parochie deden weer veel rolstoelers mee wat altijd weer geweldig is.

De tweede dag werd vanaf de muziektuin in Beek en Donk gestart hier vertrokken ruim 900 wandelaars om aan prachtige routes te beginnen. Ook waren de rolstoelers van de Regt weer aanwezig met een hele groep, fantastisch! Beppie en Jan van Stiphout hadden met hun team The Shooters alles weer goed voor elkaar. Zoals gebruikelijk hadden ze nu ook weer op de 3 en de 5 kilometer een mooie puzzeltocht uitgezet die voor de jeugdige deelnemers een uitdaging was.

De derde dag werd vertrokken vanaf oudsher Café De Koekoek. Ook hier weer mooie routes door de kern en de natuur van Lieshout. Het team, onder leiding van Henk Berkers die hier de regie had, bestaat nog steeds uit veel oud-deelnemers van de eerste gezondheidsrace. De Rabobank deelde in de rustpost appels en zeer lekkere koeken uit waarvoor hun hartelijke dank. Ook hier rolstoelers aan de start. Ruim 900 wandelaars hadden weer volop genoten deze dag.

De laatste dag, vrijdag 18 mei, werd vertrokken vanuit het Buurthuis in Mariahout . En hoe kan het anders weer prachtige routes door het bosrijke gebied van deze kern. Verantwoordelijk hiervoor zijn Wilhelmien en Leo Biemans die samen met veel vrijwilligers weer voor de soepel lopende organisatie zorg droegen. Vandaag wat minder deelnemers aan de start door het Pinksterweekend maar toch nog ruim 800 wandelaars.

De organisatie kijkt weer terug op een mooi evenement wat veel Laarbekenaren in beweging heeft gebracht en waar enorm veel gezinnen aan hebben deelgenomen, wat de organisatie prachtig vindt. Op naar de 10de editie die volgend jaar van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 mei plaats gaat vinden. Noteer deze datum, want het wordt wat bijzonders.