Gevaarlijk moment voor het doel van ASV'33. Erwin van Dijk voorkomt erger.
Gevaarlijk moment voor het doel van ASV'33. Erwin van Dijk voorkomt erger. Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R)

ASV'33 speelt nacompetitie

Aarle-Rixtel - Na de 7-2 nederlaag bij kampioen WODAN zal ASV'33 degradatie moeten voorkomen via de nacompetitie.

WODAN, dat vorige week al kampioen was geworden, begon sterk aan de wedstrijd. Al na 3 minuten leverde dat een grote kans op, maar de bal werd overgeschoten. Een minuut later was het wel raak, toen de spits van WODAN, op de rand van buitenspel, de bal beheerst binnenschoot. Na 6 minuten brak WODAN door over links en werd de scherpe voorzet bij de tweede paal binnen getikt, 2-0. Na een kwartier was de wedstrijd al beslist. Slecht uitverdedigen door ASV'33 werd genadeloos afgestraft, 3-0, hoewel ook hier een luchtje van buitenspel aan zat.

Een minuut later scoorde ASV'33; Pim Dubois rondde een combinatie door het midden via Teun van Asten en Peer van de Kerkhof, goed af. In de 21e minuut vergrootte WODAN de voorsprong weer, wederom na matig uitverdedigen van ASV'33. Even later een kans voor ASV'33, maar een schot van Michiel van der Steen ging buiten bereik van de keeper tegen de lat. Enkele minuten voor rust scoorde WODAN 5-1 en was de wedstrijd definitief gespeeld.

In de tweede helft drong WODAN niet meer echt aan en ASV'33 vond het ook wel goed zo. Hoewel er niet veel kansen meer gecreëerd werden, scoorde WODAN in de 66e minuut de 6-1. Tien minuten later kon ASV '33 weer iets terugdoen. Uit een corner van Teun de Koning schoot Lucas van de Ven de bal langs de keeper in het doel. Beide A-spelers vielen goed in, en ook Guus Haentjes deed het goed. Vlak voor tijd bepaalde WODAN de eindstand op 7-2.

Zondag speelt ASV'33 de laatste competitiewedstrijd tegen het reeds gedegradeerde Essche Boys. Door een goede uitslag neer te zetten kan ASV'33 wellicht zelfvertrouwen tanken voor de nacompetitie.

Opstelling: Martijn Verbakel; Robbert Mol, Bart Wilms, Jordy Kuijpers, Pim van den Tillaart (Guus Haentjes); Peer van de Kerkhof, Teun van Asten, Pim Dubois (Teun de Koning), Erwin van Dijk; Thijs van Uden (Lucas van de Ven), Michiel van der Steen