Afbeelding

MegaMuziekManifestatie: afsluiting Muziek=COOL-seizoen

Algemeen Muziek

Aarle-Rixtel - Op alle drie de Aarle-Rixtelse basisscholen loopt in de groepen 5 en 6 het project Muziek=COOL. Kyra van Camerijk is 19 keer op vrijdag in de klas geweest om samen met de kinderen een muziekles te 'beleven'. Deze week is de laatste les en op zaterdag 26 mei wordt het project op een spetterende manier afgesloten tijdens de MegaMuziekManifestatie in Muziekcentrum Het Anker in Beek en Donk.

Dit vrolijke en veelzijdige evenement voor alle kinderen uit Aarle-Rixtel begint om 19.00 uur. Alle leerlingen uit de groepen 5 en 6 zullen deze avond de artiesten zijn en volop in de schijnwerpers staan. Natuurlijk zijn ouders, grootouders en andere belangstellenden van harte welkom. De voorstelling vertelt het verhaal van een dikke en chagrijnige kalief uit een land hier ver vandaan. Er komt een ontelbaar aantal smakelijke hapjes voorbij en vooral ook een heleboel humor. En veel muziek natuurlijk! Alle artiesten vormen samen een MegaKinderkoor en brengen zo een aantal vlotte 'concertwerken' en enkele hippe popsongs ten gehore. Dit koor wordt dan niet begeleid door een cd, maar door het complete harmonie-orkest van De Goede Hoop. Ook kunt u luisteren naar het super-orkest van alle groep-6-leerlingen. En intussen gaat het verhaal verder en vraagt de hofdokter om hulp bij de behandeling van koninklijke buikpijn. Zou dat wel goed komen? Kom het zelf beleven!

Zoals het hoort worden de leukste dingen tot het laatste bewaard: zelf allerlei instrumenten bespelen. Na de voorstelling wordt er een 'InstrumentenPLEIN' ingericht waar iedereen instrumenten mag uitproberen. Dus niet alleen de kinderen, maar ook ouders worden uitgenodigd om eens zo'n toeter vast te houden en te blazen, of om eens een roffel te geven op een trom.

Kortom: er is van alles te beleven tijdens deze muzikale avond, niet alleen voor de groepen 5 en 6, maar ook voor ouders en de kinderen uit andere groepen. Iedereen is welkom. De artiesten uit groep 5 en 6 zien u graag op zaterdag 26 mei om 19.00 uur in Muziekcentrum Het Anker, Pater Vogelstraat 39 in Beek en Donk.