Vreugde bij Handel en ontgoocheling bij de Spartanen
Vreugde bij Handel en ontgoocheling bij de Spartanen Foto: Mark Barten
FOTO'S

Kampioenswedstrijd Sparta'25 eindigt in mineur

Handel/Beek en Donk - De kampioenswedstrijd van Sparta'25 in en tegen Handel eindigde zondag in een anticlimax voor de groen-witten. De Beek en Donkenaren konden bij winst het kampioenschap vieren in de 3e klasse D en daarmee promotie afdwingen naar de 2e klasse. VV Handel en concurrent Vianen Vooruit gooiden echter roet in het eten van de Spartanen, die voor de laatste keer in 2009 kampioen werden (2e klasse).

Veel (Beek en Donkse) toeschouwers waren op de been in Handel om de Spartanen naar een overwinning te schreeuwen. Drie punten waren voldoende voor het kampioenschap, maar bij winst of een gelijkspel zou Sparta afhankelijk zijn van achtervolgers Vianen Vooruit en Olympia'18. Zelfs nummer 4, Volkel, zou bij een grote zege nog aanspraak kunnen maken. Een ongekend spannend einde van een competitie waarin alle teams veel punten hebben laten liggen en de verschillen vaak minimaal waren.

Sparta'25 startte offensief aan de wedstrijd, maar kwam niet verder dan enkele dreigende situaties voor het doel van de gastheren. Voor de thuisploeg stond er weliswaar niets meer op het spel in de competitie, maar het was zeker niet van plan om medewerking te verlenen aan het mogelijke kampioenschap van Sparta'25. Brutaal nam Handel -na defensief geschutter bij de groen-witten- de leiding en kort voor rust deed het de Spartanen nog meer pijn door uit een vrije trap voor een 2-0 voorsprong te tekenen.

Met een extra aanvaller in de ploeg, speelde Sparta'25 de tweede helft va-banque. Dit had al snel een positieve uitwerking. Elco van Schijndel tekende in de 50e minuut voor de aansluitingstreffer: 2-1. De kampioenskandidaat drong Handel terug op eigen helft, maar echt gevaar konden de Spartanen niet stichten. Handel had de zaken defensief goed op orde en loerde op een van de spaarzame counters om het duel in het slot te gooien. Jaccy van den Enden was met een bal op de lat uit een standaardsituatie nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar verder dan deze poging kwamen de Spartanen niet meer.

Na 90 minuten maakte de scheidsrechter een einde aan het duel, waarna voor de Spartanen een periode van wachten aanbrak. Wachten op uitslagen van de concurrenten. Volkel verloor en ook Olympia'18 had met een gelijkspel punten laten liggen. De enig overgebleven concurrent Vianen Vooruit stond lange tijd op 1-1, maar in de slotminuut werd -uit een penalty- de titel van Sparta'25 aan diggelen geschoten. Feest in Vianen, treurnis in Beek en Donk.