Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R)

Sparta'25 G1 schrijft historie met 'dubbel' kampioenschap!

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Het G1-team van de Spartanen heeft in 2017 het najaarskampioenschap weten te behalen, in de voor hen hoogste, 1e klasse. Was dit al uniek, afgelopen week op een doordeweekse woensdagavond, heeft ditzelfde team in en tegen Gemert, óók het voorjaarskampioenschap in de wacht gesleept. Voorwaar een niet meer te evenaren prestatie, voor dit zeer goed ingespeelde elftal, met stuk voor stuk getalenteerde spelers.

Mario Donkers, de coördinator en leider van dit G-elftal, straalt dan ook als hij over 'zijn jongens' spreekt. "Ik ben sinds 2004 bij deze groep betrokken. Ik weet dat leiders en trainers moeilijk te vinden zijn binnen het G-voetbal en het feit dat je voelt dat zij het zo enorm waarderen wat je er allemaal voor doet, heeft me toen doen besluiten om er in te stappen. Ik heb plezier, als ik zie hoeveel plezier zíj er aan beleven."

Naast Mario bestaat de zogeheten technische staf uit Hans Martens (trainer) en Johan van Stekelenburg (medeleider). "Met ons drieën vormen we het begeleidingstrio van het G1-team van Sparta'25 en samen zijn we écht een hecht team, die voor elkaar door het vuur gaan, wat je ook ziet in onze resultaten. We zijn al 20 wedstrijden ongeslagen!"

Vol trots praat Mario over zijn spelers en achterban, maar ook Hans en Johan zijn erg content en hebben veel plezier met deze 'job'! "Ik mankeer lichamelijk van alles, maar ben blij dat het op het moment goed gaat en ik elke week met deze jongens mag trainen. Ik heb al weer voor een volgend jaar toegezegd", geeft Hans aan. Ook Johan, leider sinds enkele jaren, is gevraagd met de jongens op te trekken. "Hij kwam elke week kijken naar zijn zoon die bij ons voetbalde", zegt Mario, "en ik vroeg aan hem of hij met mij de kar wilde trekken…en zo geschiedde!"

DeMooiLaarbeekKrant werd voor deze, op handen zijnde, unieke prestatie gevraagd om aanwezig te zijn, maar ook gevraagd niet op de voorgrond te treden. "Ze zijn gespannen, dat zie je. Ze weten dat ze kampioen kunnen worden en dat een gelijkspel genoeg is. Ze moeten zo min mogelijk prikkels van buitenaf hebben!"

Lees meer in DeMooiLaarbeekKrant van donderdag 31 mei.