Een doorkijk in het park
Een doorkijk in het park

Opening processiepark Mariahout

Algemeen Algemeen

Mariahout - De officiële opening van het vernieuwde processiepark in Mariahout vindt zondag 3 juni plaats. Iedereen is welkom om bij deze feestelijke gebeurtenis aanwezig te zijn.

Om 11.00 uur wordt in het Openluchttheater een Eucharistieviering gehouden met muzikale omlijsting door de Grottendorfer Blaaskapel. Gilde Sint Servatius zal daarbij een huldegroet brengen. Na afloop vindt de officiële openingshandeling plaats bij de poort tussen het Openluchttheater en het processiepark. Deze wordt verricht door pastoor Verbraeken samen met burgemeester van der Meijden. Hierna zal onder aanvoering van het gilde een rondgang door het park plaatsvinden. Iedereen kan hieraan deelnemen. Rond 12.30 uur zal harmonie Sint Caecilia een serenade brengen aan de deelnemers bij de Lourdesgrot. Hierna trekt de stoet weer naar het Openluchttheater, waar een drankje aangeboden wordt.

De Stichting Groene hart van Mariahout is zondag vanzelfsprekend ook aanwezig op de braderie van Mariahout 85. In de kraam is de nodige informatie te krijgen over het plan, er wordt een fotopresentatie getoond van de uitvoering van de werkzaamheden en er is voorlichtingsmateriaal van diverse sponsors. Daar kunnen kinderen ook een quiz-formulier ophalen over het processiepark. Hiermee kunnen ze een prijsje winnen en is gratis ranja te krijgen van een kabouter. Men kan zich dan ook inschrijven als 'Vriend van het park'.

De werkzaamheden voor het park zijn natuurlijk nog niet helemaal afgerond. Zo komt er in het najaar nog een nieuwe toegangspoort vanuit het Oranjeplein voor het openluchttheater en het processiepark. Toch kan iedereen al, jong of oud, Mariahoutenaar of iemand uit de verre omgeving, dagelijks heerlijk wandelen in het park, rustig zitten op een bank en genieten van het moois wat de natuur midden in het hart van Mariahout te bieden heeft of het (klein)kind in de gaten houden, dat op een van de natuurspeeltoestellen is geklommen.